durant el cap de setmana

L'Hospital de la Cerdanya atén un 20% més de població forana

Al centre hospitalari de Puigcerdà hi ha ingressades 13 persones amb Covid-19 de les 37 detectades des de l'inici de la pandèmia

mdedios52919266 pla general d un cartell situat a l entrada de puigcerd  amb200406114810

mdedios52919266 pla general d un cartell situat a l entrada de puigcerd amb200406114810 / Albert Lijarcio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de la Cerdanya ha constatat aquest cap de setmana com la demanda d’atenció per part de persones no residents a la comarca s’ha incrementat un 20% de mitjana entre els diversos serveis. Ja a l’inici de la crisi sanitària pel coronavirus, els veïns van mostrar el seu malestar per la massiva arribada de barcelonins, malgrat haver-se decretat l’estat d’alarma.

Des del centre sanitari, tot i que han remarcat que en aquests moments no tenen problemes de llits ni de saturació del servei d’urgències, han volgut fer una crida a què la població es quedi a casa aquesta Setmana Santa, ja que la pràctica totalitat de les places estan reservades per poder fer mesures d’aïllament als pacients amb coronavirus.

De fet, actualment hi ha 13 persones ingressades amb Covid-19 i una altra pendent de resultats. Des de l’inici de la pandèmia s’han detectat 37 casos, dels quals 30 han requerit hospitalització.

En total, l’equipament hospitalari situat a Puigcerdà ha derivat quatre pacients a altres centres catalans i un altre a un de França. També s’han donat 12 altes i, en aquest mateix període, ha mort una persona amb coronavirus.

Notícies relacionades

Mentrestant, a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, en les últimes hores ha ingressat un nou pacient amb Covid-19 i també s’ha donat una nova alta, amb la qual cosa la xifra d’hospitalitzats és de vuit, tots ells en planta.

A més, hi ha una persona pendent de resultats i 193 veïns estan aïllats a casa seva, dels quals 26 són casos positius confirmats, segons ha difós l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, en el seu compte de Twitter.