PER ESQUIVAR LA CANCEL·LACIÓ

Els clics de Playmobil, convertits en confrares de la Setmana Santa de Mataró

Aniran pujant vídeos en les xarxes socials perquè la gent pugui seguir la Setmana Santa des de casa

clics-de-mataro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La tradicional processó de Divendres de Dolors de Mataró l’han encarnat avui els clics, els ninotets de plàstic de Playmobil, gràcies a la recreació realitzada per un matrimoni confrare per poder seguir els passos des de casa durant el confinament.

Des de fa uns anys, Joaquim López i Maria Assumpció, veïns d’aquesta localitat costanera i membres de la confraria d’Oració a l’Hort, han anat adaptant els passos als mítics ninots de plàstic, una iniciativa que aquest any resulta especialment oportuna. «Va començar a fer-ho la meva dona fa dos anys, com a afició, mai vam pensar que seguiríem el cartell gràcies a les figures», ha apuntat el Joaquim.

No només representaran la processó dels Dolors d’avui, sinó que aniran pujant vídeos a les xarxes socials perquè la gent pugui seguir la Setmana Santa des de casa, una celebració que ha quedat suspesa, com tota activitat amb públic, a conseqüència de l’epidèmia.

Nou programa de festes

La iniciativa del Joaquim i la Maria s’emmarca en el nou programa que, des de la Comissió de Setmana Santa de l’Ajuntament de Mataró, han reformulat per adaptar-lo a les mesures de confinament.

«Són dies complicats per als confrares, però serà una Setmana Santa familiar i d’acollida», ha explicat Jordi Merino, l’encarregat de definir el programa.

Notícies relacionades

Els nous actes i cerimònies es podran seguir a través d’un canal de Youtube que han creat els seguidors, per «portar a casa el que es feia en els espais públics».

Des de la setmana passada, a Mataró ja es porta a terme una altra activitat solidària fruit de la tradició tèxtil de la ciutat: confrares, natzarens, penitents, portants i soldats de la pau com els Armats de Mataró han unit esforços per cosir mascaretes amb el material de les túniques que no podran utilitzar-se aquest any.