SATISFACCIÓ EN EL GOVERN

Salvador Illa: «Hem aconseguit l'objectiu d'alentir l'epidèmia»

El ministre de Sanitat remarca que el ritme d'expansió del coronavirus ha passat del 20% de l'inici al 10%

illa-declas / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remarcat aquest divendres que l’epidèmia del coronavirus ha passat a Espanya de la fase d’estabilització  a la d’alentiment, amb la qual cosa es pot donar per complert l’objectiu que s’havia marcat per aquesta «dura setmana».

El responsable de Sanitat ha explicat en una roda de premsa que aquesta setmana s’han succeït avenços del ritme d’expansió del coronavirus per sota del 10 %, quan a l’inici de la crisi estaven en el 20 %.

A més, ha recordat que avui s’han sumat 7.472 nous casos fins a arribar a la xifra dels 117.710, cosa que suposa un increment del 6,77 %; ahir aquest percentatge era del 7,93 %, i dimecres havia arribat al 8,17%, gairebé tres punts per sota de dilluns (10,8 %).

«L’objectiu que ens havíem fixat en aquesta dura setmana de ralentització de les dades s’ha complert; pensem que està a l’abast de la mà i que podem donar-lo per acomplert», ha recalcat el ministre, que ha volgut destacar també la xifra de curats, que puja a 30.513.

Més productes sanitaris

Illa ha destacat que en aquests últims set dies s’ha pogut consolidar un subministrament regular de productes sanitaris, com són els equips de protecció, els tests i els respiradors, a més de promoure la seva producció nacional.

Notícies relacionades

«Aquesta setmana hem vist una arribada diària de productes bàsicament provinents de la Xina» pels quals Espanya ha pagat 800 milions d’euros, ha dit el ministre, que ha reconegut «problemes logístics» en la seva sortida del país asiàtic, que ja «s’han anat resolent».