a espanya

Vuit de cada deu dones reconeixen dificultats per teletreballar

Un sondeig assenyala que el confinament no ha millorat el repartiment de tasques a casa i la corresponsabilitat de les famílies

20200128 -foto-1-1

20200128 -foto-1-1

1
Es llegeix en minuts
Efe

Vuit de cada deu dones asseguren que tenen dificultats per teletreballar durant el confinament establert pel coronavirus  i la barrera principal en el 97% dels casos són les interrupcions dels fills, segons una enquesta de l’Associació Jo No Renuncio. El sondeig, elaborat amb les respostes de 12.604 dones i mares, reflecteix els obstacles i problemes amb què s’estan trobant al conciliar feina, tasques de casa i cura dels fills durant l’aïllament a les cases per l’estat d’alarma. 

Gairebé la totalitat de les enquestades atribueixen aquestes dificultats a les interrupcions dels fills, seguida de falta de concentració, el 67%. La radiografia de les llars que mostra l’enquesta ‘Això no es conciliar’ reflexa que al 54% de les llars hi ha tots els membres confinats; en el 36% dels casos, les parelles han de sortir a treballar; i en el 16% són elles les que treballen fora de la llar. 

Set de cada deu dones asseguren que no han aconseguit establir un espai físic exclusiu per treballar, i tres de cada quatre no estan complint amb els horaris laborals, segons aquesta enquesta impulsada pel Club de Malasmadres.  El confinament no ha millorat el repartiment de tasques i la corresponsabilitat de les famílies: en el 66% de les llars s’ha mantingut i en un 13% ha empitjorat. Les dones enquestades no són optimistes que després de la tornada a la normalitat canviï aquest repartiment –així ho creu el 71%. 

Respecte a les activitats escolars dels fills, el 27% de les enquestades afirma que els seus fills estan seguint classes en línia i que en sis de cada 10 casos tenen dificultats per fer-les. 

Notícies relacionades

Entre les principals dificultats que troben els fills per fer les seves classes destaquen la falta de concentració (39%) o les dificultats per complir els horaris (29%), així com la quantitat de tasques que han de fer. 

Sobre la implantació del teletreball després d’aquesta experiència, el 43% creu que les empreses el facilitaran i el 21% creu que es flexibilitzaran més els horaris laborals.