crisi del Covid-19

Les tres bones notícies en la lluita contra el coronavirus d'avui, 31 de març

zentauroepp52907527 barcelona 24 03 2020  sociedad   coronavirus en barcelona se200324144404

zentauroepp52907527 barcelona 24 03 2020 sociedad coronavirus en barcelona se200324144404 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El periodico

Espanya i la resta de països del món s’escarrassen en la lluita contra el Covid-19. Tot i que el coronavirus causa cada dia noves víctimes i les xifres de contagiats continuen augmentant, els esforços internacionals i la lluita diària del personal sanitari i els científics també donen bones notícies.

Aquestes són les tres informacions positives relacionades amb la crisi sanitària que EL PERIÓDICO vol destacar en aquesta jornada del 30 de març:

1. Possible eficàcia de la cloroquina

L’Hospital Universitari d’Angers (França) ha anunciat avui l’inici d’un gran estudi que «tancarà el debat» sobre l’efectivitat d’un derivat de la cloroquina, la hidroxicloroquina, en la lluita contra el Covid-19.

Aquest medicament, que generalment s’utilitza per tractar la malària, ha generat molta controvèrsia en les últimes setmanes en relació amb la seva eficàcia amb malalts de coronavirus.

França va alertar ahir de possibles efectes secundaris derivats de tractaments experimentals contra el Covid-19, que han causat a tres morts en malalts tractats amb Plaquenil (hidroxicloroquina) i Kaletra (un antiretroviral que combina lopinavir i ritonavir).

2. Curats de coronavirus dos avis 

Una d’aquestes és una veïna de Biescas de 101 anys que van ser ingressats el 15 de març passat afectats pel coronavirus i ha superat la malaltia i ja es troba al seu domicili de la localitat altaragonesa.

Una vegada que es va confirmar el diagnòstic, la dona, que es diu Encarnación, va ser traslladada a l’Hospital San Jorge de la capital d’Osca i es va convertir en la primera persona que havia de ser hospitalitzada a causa del Covid-19 a la província d’Osca. Ara, s’ha fet cèlebre per haver superat el coronavirus malgrat la seva avançada edat.

El segon avi, de 93 anys, és un lleidatà de la Seu d’Urgell. Els sanitaris de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (Lleida) l’han acomiadat amb aplaudiments després d’haver superat el coronavirus i haver sigut donat d’alta aquest dimarts.

3. Seqüenciat el genoma del virus SARS-CoV-2 en dos pacients

Notícies relacionades

Investigadors de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona han aconseguit seqüenciar el genoma complet de dues soques del virus SARS-CoV-2 de dos pacients, cosa que permetrà comparar les seqüències entre diferents poblacions i països per veure com el virus va canviant a mesura que s’estén entre la població.

Segons ha informat el centre sanitari, el que havia de ser un projecte d’un any de durada s’ha convertit en una carrera contrarellotge per aturar la pandèmia i en tan sols 15 dies el grup d’investigació en Malalties Hepàtiques de la Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR) i la Unitat de Virus Respiratoris del Servei de Microbiologia de l’hospital han seqüenciat el genoma complet de dues soques del SARS-CoV-2 de dos pacients.