SEQÜELES DEL CORONAVIRUS

El Govern dona llum verda a l'ús d'hotels per allotjar víctimes de violència masclista sense acollida

El Consell de Ministres autoritza aquesta mesura alternativa si els serveis d'acollida no tenen disponibilitat.

undefined52853648 graf9336  madrid  19 03 2020   fotograf a facilitada por mon200319184607

undefined52853648 graf9336 madrid 19 03 2020 fotograf a facilitada por mon200319184607 / MONCLOA JM CUADRADO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Consell de Ministres d’aquest dimarts, 31 de març, aprovarà un reial decret que inclou mesures per garantir la protecció i assistència a les víctimes de la violència masclista. Entre altres coses, permet la utilització d’hotels i allotjaments turístics com a «alternativa habitacional segura» per a víctimes d’aquest tipus de violència si els serveis d’acollida no tenen disponibilitat.

Les mesures en aquesta matèria, que han sigut impulsades des del Ministeri d’Igualtat, s’adopten en el context de la crisi sanitària ocasionada pel nou coronavirus. Les dones víctimes de violència de gènere «són un col·lectiu especialment vulnerable en situacions d’aïllament domiciliari, per veure’s forçades a conviure amb el seu agressor, cosa que les situa en una situació de més risc», segons assenyalen fonts del Govern.

Amb l’aprovació del reial decret, també es garanteixen com a serveis essencials els serveis d’atenció a víctimes d’explotació sexual i tràfic amb finalitats d’explotació sexual. També els centres d’emergència, acollida, pisos tutelats, i altres recursos destinats a aquestes víctimes de violència masclista, a qui es «garanteix alternativa habitacional segura» a través d’allotjaments turístics.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha recalcat que l’Executiu continua protegint les dones i posarà recursos a la seva disposició.

Seguiment telemàtic

Notícies relacionades

D’altra banda, amb el decret també es garanteix el normal funcionament i prestació del sistema de seguiment per mitjans telemàtics del compliment de les mesures cautelars i penes de prohibició d’aproximació en matèria de violència de gènere (conegut com a Cometa).

A més, segons ha dit el vicepresident Pablo Iglesias, s’ha habilitat el mecanisme perquè ajuntaments i comunitats autònomes puguin destinar l’execució dels fons del Pacte d’Estat per a la violència de gènere per posar en marxa totes les mesures contra la violència de gènere específiques per a aquesta crisi.