EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Moren 4 interns més de residències d'Olesa, que sumen 18 morts

L'alcalde també ha manifestat la seva preocupació per l'estat de salut de 10 interns més de la residència Santa Oliva amb símptomes lleus que estan sota control mèdic.

zentauroepp52973463 berlin  germany   march 30  an elderly woman wearing a prote200330201024

zentauroepp52973463 berlin germany march 30 an elderly woman wearing a prote200330201024 / Sean Gallup

1
Es llegeix en minuts
Efe

Quatre usuaris de les residències de Santa Oliva i Sant Agustí d’Olesa de Montserrat (Barcelona), dos de cada una, han mort per coronavirus i ja són 18 els interns d’aquests centres que han mort, segons ha informat aquest dilluns l’ajuntament.

En un comunicat, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha lamentat que el virus continua impactant entre les persones grans i, sobretot, en aquestes dues residències, i ha assenyalat que les xifres són «estremidores».

L’alcalde també ha manifestat la seva preocupació per l’estat de salut de 10 interns més de la residència Santa Oliva amb símptomes lleus que estan sota control mèdic.

Els tests no arriben

Riera ha lamentat que no estiguin arribant els tests de coronavirus a tots els interns i la plantilla, que és un dels compromisos de la Generalitat, després d’una reunió entre l’ajuntament i els departaments de Salut i de Treball, Assumptes Socials i Famílies.

L’alcalde ha subratllat que els tests «són clau per controlar exactament la situació a tots els geriàtrics del municipi i altres centres residencials».

Notícies relacionades

Quant al personal de les residències, a la de Santa Oliva la situació s’ha «estabilitzat» gràcies a la reorganització de la plantilla i la incorporació de cinc persones, i a la Sant Agustí també s’ha incorporat una persona.

No obstant, segons manifesten a l’ajuntament les direccions dels dos centres, «es necessitarien noves incorporacions», ha assenyalat el consistori.