EN PLENA MATINADA

Robats 200 pijames d'un sol ús en un hospital de Sevilla en plena crisi del coronavirus

La Policia investiga ja la desaparició de «material indispensable» per als professionals sanitaris

maquina

maquina

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Uns  200 pijames mèdics  de  paper d'un sol ús  han desaparegut en plena  alerta sanitària  pel  coronavirus. L' Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, amb 8.000 professionals i un dels més grans d'Andalusia, manté oberta una investigació per aclarir el robatori d'aquest material de protecció , que ha tingut lloc aquest dilluns a la matinada a l'interior de les seves instal·lacions. Els pijames es trobaven al magatzem, però també en una  màquina expenedora  ubicada en un dels edificis del complex, que ha sigut “rebentada”.

Ha sigut el mateix centre, que pertany al  Servei públic Andalús de Salut (SAS), el que ha donat a conèixer la desaparició del material a través de les seves xarxes socials, i ha alertat que es tracta de “material indispensable per als professionals que estan en primera línia lluitant contra el Covid-19”. El personal sanitari és un dels més afectats pel coronavirus a la comunitat i ja suposa el  21% dels contagis a la regió, segons les últimes dades de la  Junta d'Andalusia.

Màquina «rebentada»

El robatori s'ha produït aquest dilluns a la matinada. Fonts del centre sanitari expliquen que els lladres “han rebentat” la màquina expenedora que es troba a la quarta planta de l'Hospital General i a prop dels quiròfans. Una zona, assenyalen, en principi marcada com d'accés restringit, però que qualsevol usuari de l'hospital pot traspassar al prémer un simple botó. La resta de material era en un magatzem i estava destinat precisament a reposar el que s'anés gastant en aquesta màquina expenedora. Un sistema habitual en alguns centres hospitalaris que els professionals sanitaris tenen a la seva disposició introduint un codi personal.

Notícies relacionades

Des del Virgen del Rocío aclareixen que l'assumpte s'ha pogut “resoldre ràpidament” i que la  Policia Nacional  ja investiga els fets. No obstant, la desaparició d'aquest material es produeix precisament quan creixen les protestes de molts sectors sanitaris per la  falta de material de protecció  per enfrontar-se al coronavirus. De fet, diversos professionals es “ van plantar” aquest diumenge i van rebutjar entrar a l'hospital de campanya habilitat a l'Ifema de Madrid fins a no disposar d'equips de protecció. “«Actes com aquest poden provocar un greu desproveïment fins que els pijames puguin ser reposats. Demanem, sisplau, la implicació de tots, ciutadans i professionals, per aturar aquest tipus de malifetes”», ha alertat l'hospital sevillà en les seves xarxes socials, on alguns usuaris s'han queixat d'haver patit, a més, robatoris en els seus estris personals.

L'escassetat de material de protecció, des de mascaretes fins a equips de protecció individual, els denominats EPIs, ha provocat que els centres hospitalaris siguin més severs amb la seva custòdia. A més, l'estat d'alarma derivat de la crisi sanitària ha fet que es reforcin els controls de seguretat a les portes.