detectat ahir a la nit

Fernando Simón dona positiu en coronavirus i espera confirmar el diagnòstic

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències no intervindrà avui en la roda de premsa

fernando-simon / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, espera confirmar  el seu possible positiu en coronavirus, que va ser detectat ahir a la nit.

Així ho apunta la Secretaria d’Estat de Comunicació en un missatge remès als mitjans aquest matí en el qual convoca la roda de premsa diària amb els tècnics sobre la crisi del coronavirus.

Una compareixença a la qual no assistirà Simón, que espera la confirmació del seu positiu en la malaltia. Al seu lloc parlarà la doctora María José Sierra.

Precedent

Sierra ja va substituir el passat 21 de març Fernando Simón, quan el director del centre d’alertes va presentar símptomes de la malaltia (fonamentalment tos) i va ser sotmès a la prova del Covid-19, que va donar negatiu.

Notícies relacionades

L’endemà Simón va reaparèixer en la compareixença a la Moncloa i va demanar disculpes per haver-se fet el test abans que molts ciutadans que l’estaven esperant, però va explicar que ja que és una de les persones que «més contacte social» tenia a Espanya en aquells moments, es va considerar important valorar si podia ser d’alt risc o no.

Si es confirma el positiu, serà el segon cas de coronavirus al si del comitè de tècnics que gestionen la lluita contra la pandèmia, després del director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña.

Temes:

Coronavirus