EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Fernando Simón no surt en la roda de premsa malgrat donar negatiu

El Govern canvia el format de la informació, amb dos blocs: un de sanitari i un altre amb forces armades i de seguretat

undefined52592714 graf122  madrid  02 03 2020   el director del centro de coor200306114455

undefined52592714 graf122 madrid 02 03 2020 el director del centro de coor200306114455 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha canviat avui el format amb què comunica la informació diària sobre la pandèmia de coronavirus a Espanya. La roda de premsa s’ha retardat fins a la tarda, no ha informat el doctor Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, a qui se li ha fet la prova al presentar ahir alguns símptomes, tot i que ha donat negatiu.

A més, l’Executiu ha optat per dividir la informació en dos blocs; un, el sanitari i altre, el que ofereixen els responsables de l’Exèrcit, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Transports, que són dades més operatives del dispositiu que s’ha muntat per fer complir el decret de l’estat d’alerta dictat pel Govern dissabte passat.

El motiu pel qual no ha assistit el doctor Simón es deu que ahir va presentar símptomes, per la qual cosa li van realitzar la prova del coronavirus. No obstant, ha donat negatiu en la prova.

Primer bloc

Notícies relacionades

D’aquesta forma, en el primer bloc intervenen avui: Maria José Sierra, del CCAES; María Jesús Lamas, de l’Agència Espanyola de Medicaments; Patricia Lacruz, en representació de la Cartera i Farmàcia del Ministeri de Sanitat; Rodrigo Gutiérrez, d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat i Raquel Yotti, representant l’Institut de Salut Carles III.

Després d’aquesta intervenció, en el pla de seguretat i transport, informaran els DAO de Policia Nacional, el Comissari Principal José Ángel González i Guàrdia Civil, el tinent general Lauretino Ceña; el JEMAD, General Villaroya i la Secretària General de Transports, María José Rallo.