EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Arriben a Espanya 1,2 milions de mascaretes per frenar el coronavirus

Es destinaran a personal sanitari i treballadors del sector de transports

Un avió de l'Exèrcit surt de Saragossa rumb a Xangai per recollir material sanitari

videocomunicado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest dissabte 28 de març de matinada ha arribat un primer enviament amb prop d’1,2 milions de mascaretes a l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, en el marc de l’operatiu que Aena està mantenint per facilitar l’arribada d’aquest tipus d’operacions.

Les mascaretes seran per a personal sanitari i treballadors del sector de transports, segons ha informat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que les ha adquirit de forma centralitzada.

En concret, l’adquisició d’aquest enviament s’ha fet pel procediment d’emergència, conforme el que disposa l’article 16 del reial decret llei 7/2020 de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del coronavirus.

Transport, Interior i Sanitat

L’enviament en aquesta remesa inclou més de 725.000 mascaretes de protecció FFP2, que es distribuiran entre els treballadors del sector públic en l’àmbit del transport de competència estatal, entitats i empreses del Grup Mitma (ADIF i ADIF-Alta Velocitat, Renfe-Operadora, ENAIRE, AENA o Ports de l’Estat) i Correus.

Així mateix, 75.000 mascaretes més es destinaran al Ministeri de l’Interior, a distribuir entre els membres de les Forces i Cossos de Seguretat.

L’enviament que va arribar la nit passada a Madrid també inclou 387.000 mascaretes quirúrgiques que Transports entregarà al Ministeri de Sanitat per distribuir-les als establiments sanitaris a través de l’Institut Nacional de Gestió Sanitària.

Mascaretes del tipus FFP2

El Ministeri ha destacat que les mascaretes del tipus FFP2 «són eficaces» per a la protecció de la salut dels treballadors que es trobin sotmesos als riscos derivats de l’actual pandèmia ocasionada pel coronavirus.

En aquesta situació es troben els col·lectius de treballadors entre els quals es distribuirà aquest material: professionals sanitaris, personal de forces i cossos de seguretat, i treballadors del sector de transports.

Avió militar rumb a Xangai

D’altra banda, el Ministeri de Defensa ha contractat un avió de transport militar de llarg abast, un Airbus A400M, amb una tripulació de vuit aviadors per portar material sanitari des de la ciutat xinesa de Xangai. En total es completaran 33 hores de vol amb tres escales, una d’anada i dues més de tornada.

Notícies relacionades

En un missatge en el compte de Twitter de l’Exèrcit de l’Aire publicat aproximadament a les 11.00 hores, expliquen que l’avió s’ha enlairat de la base aèria de Saragossa amb rumb a Xangai. Adverteixen que la tripulació s’enfronta al «repte de 22 hores de vol».

«S’enlaira de la base de Saragossa un ‘A400M Exèrcit Aire Ala 31’ rumb a Xangai, a la Xina, per portar material sanitari. Un repte de 33 hores de vol per a 8 aviadors, amb una escala a l’anada, i dues de tornada (amb més pes i menys combustible)», diu textualment el missatge publicat.