EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Enjuanes, que estudia la vacuna del Covid-19, dona un positiu asimptomàtic

Cada dia, un membre del grup d'investigació atendrà, amb mesures especials, els cultius i els experiments que requereixin una revisió rutinària.

GRAF2110. MADRID, 31/01/2020.- Luis Enjuanes, del laboratorio de Coronavirus del Centro Nacional de Biotecnolog?a (CNB), este viernes durante una entrevista con Efe en la sede del CNB, organismo que colaborar? estrechamente con el hospital estadounidense Mount Sinai de Nueva York para la consecuci?n de una vacuna as? como de terapias para hacer frente al coronavirus, originado en la localidad china de Wuhan. EFE/ Emilio Naranjo

GRAF2110. MADRID, 31/01/2020.- Luis Enjuanes, del laboratorio de Coronavirus del Centro Nacional de Biotecnolog?a (CNB), este viernes durante una entrevista con Efe en la sede del CNB, organismo que colaborar? estrechamente con el hospital estadounidense Mount Sinai de Nueva York para la consecuci?n de una vacuna as? como de terapias para hacer frente al coronavirus, originado en la localidad china de Wuhan. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El viròleg Luis Enjuanes, que dirigeix el Laboratori del coronavirus del Centre Nacional de Biotecnologia i que està investigant una vacuna contra el Covid-19, ha donat un «positiu asimptomàtic» per SARS-CoV-2, un contagi que s’ha produït fora del laboratori.

Enjuanes, que està asimptomàtic i es troba bé, romandrà en aïllament al seu domicili, des d’on continuarà treballant en el projecte, assenyalen a Efe fonts del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), del qual depèn el Centre Nacional de Biotecnologia.

L’investigador ha donat positiu en coronavirus en el control mèdic que es fa de forma rutinària als treballadors de l’equip.

Fora del centre de treball

El contagi s’ha produït «fora del centre de treball, ja que al Centre Nacional de Biotecnologia encara no hi ha formes infectives del coronavirus SARS-CoV-2», afegeixen des del CSIC.

Els altres membres del laboratori que han donat negatiu es quedaran set dies a casa, des d’on continuaran treballant i vigilant l’aparició dels símptomes.

Cada dia, un membre del grup d’investigació atendrà, amb mesures especials, els cultius i els experiments que requereixin una revisió rutinària.

Notícies relacionades

Després del període d’aïllament, se’ls farà un altre test per confirmar que continuen sent negatius i tornaran al centre, on seguiran amb la seva activitat, atesa la rellevància dels treballs que es duen a terme en aquest laboratori per combatre el SARS-CoV-2.

Enjuanes, un dels experts més destacats en coronavirus, treballa en la recerca d’una vacuna, per a la qual cosa el seu equip està fent una versió atenuada del virus.