Una xifra més alta que en altres països

Més de 9.400 professionals sanitaris estan encomanats per coronavirus

Sanitat contractarà 200 professionals sanitaris estrangers, però residents a Espanya

Simón avança que en els pròxims dies es podrien aprovar noves recomanacions per frenar el virus

coronavirus-madrid-1

coronavirus-madrid-1 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que Espanya ja compta amb més de 9.400 professionals sanitaris encomanats pel nou coronavirus, una xifra «alta» comparat amb altres països.

Es tracta, tal com ha comentat en la roda de premsa posterior al Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus, presidit pel president del Govern, d’una de les principals preocupacions que tenen les autoritats sanitàries i sobre la qual «ja estan treballant».

Precisament, aquest divendres s’ha conegut que es contractaran 200 professionals sanitaris estrangers, però residents a Espanya, perquè en els pròxims dies s’incorporin al Sistema Nacional de Salut (SNS) a fi d’afrontar la crisi sanitària provocada per l’extensió del virus Covid-19 a Espanya.

I és que, segons ha detallat Simón, encara que comencin a descendir els casos del nou coronavirus entre la població espanyola, es continuarà incrementant la pressió assistencial en els serveis sanitaris, si bé no serà en tots per igual, per la qual cosa es podran ressituar els recursos sanitaris disponibles d’una manera «més adequada».

Complir les normes de distanciament

Per aquesta raó, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha insistit en la necessitat de continuar complint les mesures de distanciament i reducció de la mobilitat. En aquest punt, ha cridat l’atenció a les persones que han de continuar anant a treballar perquè mantinguin la distància recomanada a l’hora de comunicar-se amb altres persones.

D’altra banda, i respecte a l’elevat nombre de morts per coronavirus que s’han registrat aquest divendres a Espanya (769 més que dijous), Simón ha comentat que aquest increment «no té un significat específic» i que, si s’analitza per tendències i no per la variabilitat diària, s’observa que la taxa de letalitat «no està per sobre» de les xifres registrades en dies anteriors.

Última empenta

Notícies relacionades

Dit això, Simón ha avançat que, possiblement, en els pròxims dies s’aprovin noves recomanacions dirigides a la ciutadania per garantir que es pugui dur a terme l’«última empenta» per estabilitzar la corba d’incidència i fer-la descendir.

«El principal objectiu ara és garantir que no se superi la capacitat de les unitats de cures intensives i, per tant, solucionar aquest problema que tenen algunes comunitats autònomes i evitar que el pateixin d’altres. Hi ha diverses opcions, però una clau és garantir que els contactes interpersonals es mantinguin a distàncies adequades», ha conclòs.