Un sindicat de metges porta Sanitat al Suprem per no tenir equips de protecció contra el coronavirus

La CESM acudeix a l'alt tribunal per mirar d'aconseguir màscares, ulleres i bates impermeables

Una associació denuncia la Conselleria madrilenya per la via Social pel mateix motiu

zentauroepp52730722 coronavirus mdicos200311093316

zentauroepp52730722 coronavirus mdicos200311093316 / - YNA dpa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) ha acudit al Tribunal Suprem perquè requereixi al Ministeri de Sanitat la distribució de material de protecció entre el personal sanitari, «donada la situació d’emergència sanitària» pel Covid-19. A aquesta iniciativa se suma una demanda que davant dels Jutjats Socials ha interposat l’Associació de Metges i Titulars Superiors (AMYTS) contra la Conselleria de Sanitat madrilenya.

CESM sol·licita que «sense més tràmits i en el termini de cinc dies es dicti acte pel qual amb estimació total de la denúncia s’acordin les mesures cautelaríssimes (sense sentir les parts) de requerir al ministeri que es proveeixi amb caràcter urgent i immediat, en el terme de 24 hores, en tots els centres assistencials públics o privats» d’aquest material, ha informat en un comunicat.

En el text de la seva demanda, presentada davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Suprem sol·licitant, el sindicat manifesta que les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i del Ministeri de Sanitat «són clares» sobre la necessitat de proveir als professionals sanitaris de mesures i elements perquè puguin fer la seva feina de forma segura, que significa proporcionar bates impermeables, màscares FPP2, FPP3, ulleres de protecció i contenidors de grans residus són alguns dels elements que, segons el sindicat, s’han de proporcionar.

La mesura s’ha pres després que tots els sindicats autonòmics estiguin denunciant falta de material per als seus professionals, malgrat que les administracions anuncien que estan treballant per resoldre-ho. «La urgència fa necessari que en aquests moments es busquin tots els mitjans possibles perquè els treballadors sanitaris no es converteixin en un vector més de risc, per això exigim al jutge que obligui el Ministeri a actuar en conseqüència», conclouen, segons Efe.

En 24 hores

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Associació de Metges i Titulars Superiors (AMYTS) ha presentat una demanda davant dels Jutjats Socials contra la Conselleria de Sanitat madrilenya per exigir que proveeixi amb caràcter urgent i immediat, en el terme de 24 hores, equips de protecció en tots centres de la Xarxa del Servei Madrileny de Salut (Sermas), hospitalaris, assistencials d’Atenció Primària, Summa 112, SAR, centres amb pacients institucionalitzats així com tots els altres centres assistencials de la Comunitat de Madrid, ja siguin públics o privats.

Amb aquesta iniciativa reclamen bates impermeables, màscares FPP2 i FPP3, ulleres de protecció i contenidors grans de residus.