precaució amb els animals de companyia

Bèlgica detecta el cas d'un pacient amb coronavirus que va encomanar al seu gat

El felí va patir diarrea i problemes respiratoris, cosa que ha fet que les autoritats adoptin una sèrie de precaucions d'higiene per a persones infectades amb mascota

ealos39393431 fotograma del documental kedi para el icult170722163833

ealos39393431 fotograma del documental kedi para el icult170722163833

1
Es llegeix en minuts
Efe

Bèlgica va informar aquest divendres que s’ha detectat al país un «cas aïllat» de transmissió del nou coronavirus SARS-CoV-2 d’un pacient infectat per coronavirus

«Els nostres col·legues de la facultat de veterinària de Lieja han pogut constatar que un gat d’una persona infectada pel Covid-19 ha sigut infectat pel seu amo i ha desenvolupat símptomes i una infecció confirmada», va assenyalar en una roda de premsa el viròleg i portaveu de l’equip interfederal belga contra el coronavirus, Emmanuel André.

El Servei Federal de Salut va insistir que «aquesta mena d’infecció és de l’home a l’animal, no de l’animal a l’home, i que és necessari un contacte pròxim i quotidià entre l’animal i el seu amo».

El gat va patir diarrea

El portaveu flamenc Steven Van Gucht va precisar que el felí va patir diarrea i problemes respiratoris.

«Ha sigut un cas aïllat, no és la norma. Però les autoritats han decidit d’adoptar una sèrie de precaucions (d’higiene) per a les persones que estan infectades i que tinguin un animal de companyia», va declarar André, que va agregar que «actualment no hi ha raó per pensar que els animals puguin ser vector de transmissió de l’epidèmia en la nostra societat».

Quant als casos de coronavirus, Bèlgica va registrar en les últimes 24 hores 1.049 nous positius per a un total de 7.284 contagis al país, amb una població d’11,4 milions d’habitants.

289 morts a Bèlgica

Entre dijous i divendres hi va haver 69 persones mortes, xifra que puja a 289 el total de defuncions.

Notícies relacionades

En l’última jornada es van registrar 490 ingressos hospitalaris i 143 altes per a un total de 3.042 pacients atesos en hospitals, dels quals 690 es troben en cures intensives (85 més en les últimes 24 hores) i 498 amb assistència respiratòria (78 més).

El Consell Nacional de Seguretat de Bèlgica es reunirà aquest divendres per analitzar si és necessari reforçar les mesures que està prenent en la lluita contra el virus, perquè ja ha tancat els comerços, confinat la població –tot i que es permet sortir a fer esport–, centralitzat el poder a Brussel·les i format un Govern federal després de gairebé un any i mig amb un Executiu en funcions.