BALANÇ DIARI

Nou rècord de morts per coronavirus a Itàlia: 969 en un dia

Amb 86.498 casos, el país passa per davant de la Xina també en nombre de contagis

Les autoritats creuen que s'ha arribat al pic de contagis però encara no s'ha superat

Rome (Italy), 26/03/2020.- People walk at Termini station in Rome, Italy, 27 March 2020. A stop to the positive trend of the last few days: the number of new sick people in Italy goes up again, but fortunately the contagion curve continues to slow down. After four days of decline, the number of new coronavirus positives in the country is once again rising. In the last 24 hours there are 4,492 more patients, for a total of over 62 thousand people currently affected by Covid-19. (Italia, Estados Unidos, Roma) EFE/EPA/MASSIMO PERCOSSI

Rome (Italy), 26/03/2020.- People walk at Termini station in Rome, Italy, 27 March 2020. A stop to the positive trend of the last few days: the number of new sick people in Italy goes up again, but fortunately the contagion curve continues to slow down. After four days of decline, the number of new coronavirus positives in the country is once again rising. In the last 24 hours there are 4,492 more patients, for a total of over 62 thousand people currently affected by Covid-19. (Italia, Estados Unidos, Roma) EFE/EPA/MASSIMO PERCOSSI / MASSIMO PERCOSSI (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Rossend Doménech

Itàlia ha rebut com una galleda d’aigua freda l’informe diari que cada mitja tarda ofereix Protecció Civil, amb un nou rècord en la xifra de morts des de l’inici de la pandèmia del coronavirus: 969 víctimes més en 24 hores. Els contagis també segueixen a l’alça: 5.959 en un dia.

Aquestes xifres eleven els morts al país a 9.134  i els contagis a 86.498 des que va començar el brot. Amb aquesta última dada, Itàlia supera ja la Xina, país en el qual es va originar el coronavirus, en xifra de contagis, ja que en xifra de morts ho va fer fa uns dies.

Silvio Brusaferro, president de l’Institut Superior de Sanitat (ISS), ha declarat aquest divendres que el país ha arribat al pic en el nombre de contagis, però no l’ha superat encara.  Alhora, el president de l’ISS ha informat que «els tests ràpids no ofereixen cap fiabilitat», per la qual cosa a Itàlia de moment no es faran.

Més proves

El president de la Llombardia, Attilio Fontana, ha atribuït les pujades en el nombre de contagis al fet que ara es realitzen tests a tots els que presenten un sol dels símptomes del Covid-19. «Està per començar el descens», ha dit. «La fluctuació del nombre de casos d’un dia a l’altre està directament vinculada al nombre de testos que es realitzen», confirma Paolo Grossi, professor de malalties infeccioses.

Des que va començar la pandèmia a Itàlia, han mort 45 metges i 6.205 membres del personal sanitari han sigut contagiats en els centres hospitalaris i amb freqüència per manca de protecció adequada. «Volem màscares de veritat», reivindica el col·lectiu del sector.

Mentre els contagis de Covid-19 encara no han començat a descendir, al país s’ha obert un estrany capítol sobre les màscares. Desapareixen. Protecció Civil n’ha comprat 20 milions, però n’han arribat a les regions moltes menys. A Lazio (Roma), per exemple, se n’han enviat 300.000 però els centres sanitaris n’han rebut només 55.000.

Notícies relacionades

En àmbit laboral, el Govern central ha decidit que el subsidi d’atur sigui efectiu als 15 dies del cessament de l’activitat . Normalment l’aparell burocràtic necessita entre dos i tres mesos. Paral·lelament, la Seguretat Social ha anticipat el pagament de les pensions del mes d’abril.

Teresa Bellanova, ministra d’Agricultura ha alertat sobre la impossibilitat de recollir les collites que s’acosten, «per falta d’immigrants». Passa que bona part dels jornalers, principalment al sud tot i que no només, són extracomunitaris contractats il·legalment, per la qual cosa en aquests dies han sigut rebutjats. La multa per la contractació en negre és de 60.000 euros. La ministra ha avançat que està estudiant la possibilitat de «regular fins i tot temporalment» els immigrants que treballen als camps.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Temes:

Itàlia