Ciència per frenar el coronavirus

El CSIC rebrà 5 milions d'euros de Mapfre per accelerar la investigació sobre el Covid-19

«Ja estem treballant per desentranyar les claus d'aquesta pandèmia», assegura la presidenta de l'organisme científic

El Centre Nacional de Biotecnologia va ser determinant amb les seves tècniques per a la consecució de la vacuna de la SARS el 2002

undefined52518301 madrid  27 02 2020 sociedad  entevista a isabel sol  virolog200227181938

undefined52518301 madrid 27 02 2020 sociedad entevista a isabel sol virolog200227181938 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EP

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) rebrà cinc milions d’euros de Mapfre per accelerar la investigació i, especialment, la relacionada amb el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la pandèmia de Covid-19.

L’aportació, que s’entrega perquè el CSIC en pugui disposar lliurement per a qualsevol acció relacionada amb la lluita contra la malaltia, permetrà realitzar un estudi integral d’aquesta pandèmia, aprofundir en el coneixement del virus i els seus mecanismes de transmissió, i propiciar no només una vacuna, sinó també base científica per protegir millor la població davant futures pandèmies, informa el CSIC.

El Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC (CNB-CSIC) ja va ser pioner i determinant amb les seves tècniques per a la consecució de la vacuna de la SARS l’any 2002.

El CNB ha rebut recentment finançament urgent del Govern d’Espanya i de la Unió Europea. La presidenta del CSIC, Rosa Menéndez, ha declarat que «aquesta donació suposa un impuls considerable» per als equips del CSIC.

«Estem ja treballant per desentranyar les claus del nou coronavirus, però, a més, estem posant en marxa més de 50 projectes coordinats per abordar en conjunt el repte que planteja la pandèmia. Són projectes que inclouen des de la biotecnologia i els nanosensors de diagnòstic fins als models matemàtics per comprendre la propagació de la malaltia. El recolzament de Mapfre ens permetrà accelerar aquests projectes», ha declarat Menéndez.

El president de Mapfre, Antonio Huertas, ha assenyalat: «Les empreses, com ciutadans corporatius, també hem de tenir un paper rellevant participant en aliances publicoprivades com aquesta, que permetin accelerar la lluita contra la pandèmia.

Notícies relacionades

I ha afegit: «És en aquests moments quan hem de fer passos ferms que ajudin la societat a superar aquesta situació tan extraordinària, i contribuir a la sortida d’aquesta crisi amb el menor impacte possible. Tots estem cridats a l’acció coordinada i solidària, ens sentim molt orgullosos de contribuir a la investigació que està liderant el CSIC, i esperem que siguin més les entitats que se sumin a aquest esforç per a la consecució de la vacuna que necessita la població mundial».

La donació es realitzarà a través de Fundació Mapfre i es farà amb caràcter immediat. Aquesta entitat sense ànim de lucre també està executant accions socials dirigides cap als col·lectius més vulnerables, així com altres de destinades a protegir els professionals sanitaris. 

Temes:

Coronavirus