El Covid-19

El Palacio de Hielo de Madrid actuarà com a dipòsit de cadàvers davant de la saturació dels crematoris

La mesura sorgeix «davant de la impossibilitat de les funeràries per poder enterrar-los en el termini establert»

20200323 482013 palaciohielomo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts

L’empresa concessionària del Palacio de Hielo ha cedit les seves instal·lacions per poder acollir els cossos dels morts per coronavirus a l’espera que les funeràries se’n puguin fer càrrec, segons han informat fonts municipals Europa Press. Es tracta d’una mesura acordada entre la Comunitat de Madrid, la Unitat Militar d’Emergències (UME) i l’ajuntament de la capital «davant de l’augment progressiu del nombre de morts i la impossibilitat de les funeràries per poder enterrar-los en el termini establert».

Seran la Comunitat de Madrid i l’UME que desenvoluparan el procediment operatiu una vegada la instal·lació estigui preparada. Tal com ha avançat ‘El Español’, es tracta d’una pista de 1.800 quadrats «habitualment utilitzada com a recinte de lleure i campionats». És dins d’un complex comercial.

Notícies relacionades

Aquest mateix dilluns, l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ha anunciat que la funerària municipal deixarà de donar servei als morts per Covid-19 a causa de la falta de material necessari, sobretot equips de protecció individual (EPI), per dur a terme aquestes tasques.

L’empresa municipal de serveis funeraris de Madrid ha registrat un «gran increment» en el nombre de serveis, amb fins a 300 més de l’1 al 15 de març.