Periodisme

L'epidèmia del coronavirus a les últimes portades d'EL PERIÓDICO

L'emergència sanitària global ha marcat informativament una setmana de vertigen i desafiament

zentauroepp52880283 combo portadas200322003739

zentauroepp52880283 combo portadas200322003739

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El primer cas de coronavirus registrat a Espanya va ser el 31 de gener a les Canàries. De seguida el brot va donar senyals d’alarma a la península i, des d’aleshores, l’epidèmia global que ens va encongir el cor des de la seva aparició a Wuhan, Xina, ha anat assolant els diferents països del món.

La progressió en el nombre de morts no para d’accelerar-se i ja és més alta que la registrada a Itàlia en els dies equivalents de l’epidèmia, que era l’epicentre del drama a Europa. A la Xina ja remet, però les mutacions del virus i la inquietud per trobar una vacuna contrarellotge no conviden a abaixar la guàrdia. 

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO ha recollit informació puntual sobre l’avenç d’aquesta pandèmia en les seves edicions en web i en paper, amb profusió de dades, enfocaments i reportatges. Els equips de gràfics, fotografia i vídeos, Última hora i tota la redacció de Barcelona i Madrid, corresponsals i col·laboradors, s’han abocat en donar la millor cobertura d’aquest desafiament sense precedents. Els lectors també han confiat en nosaltres i ens ho demostren cada dia a través de les seves cartes a la secció Entre tots, i la seva implicació en el projecte A casa teva, dedicat a donar entreteniment en temps de confinament.

Però són les portades del diari que fem cada dia les que queden per a l’hemeroteca, un resum que destil·la la gravetat de la situació però també els esforços i les esperances, les preocupacions i els nous reptes a què ens empeny la lluita contra el coronavirus.