L'OMS proposa un gran assaig clínic mundial per comprovar quin tractament és el més eficaç

L'organització desaconsella permetre, com feia el Regne Unit, que el coronavirus circuli perquè la població s'encomani i s'immunitzi

zentauroepp52836955 fotodeldia  ful20  surabaya  indonesia   18 03 2020   varias200318182006

zentauroepp52836955 fotodeldia ful20 surabaya indonesia 18 03 2020 varias200318182006 / FULLY HANDOKO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha anunciat la posada en marxa d’un gran assaig clínic a nivell mundial per comprovar quin és el tractament més eficaç contra el coronavirus.

«Aquest gran estudi internacional està dissenyat per generar les dades sòlides que necessitem, per mostrar quins tractaments són els més eficaços», ha ressaltat Tedros en roda de premsa.

Espanya, l’Argentina, Bahrain, el Canadà, França, l’Iran, Noruega, Sud-àfrica, Suïssa i Tailàndia han confirmat que participaran en aquest estudi, que es coneixerà com a ‘Solidarity’ (‘solidaritat’), segons ha avançat Tedros, que confia que «molts més països s’hi uniran». L’assaig inclou procediments simplificats per permetre que hi participin fins i tot els hospitals que han esta.t sobrecarregats.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

«El primer assaig de la vacuna ha començat només 60 dies després que es compartís la seqüència genètica del coronavirus. És un assoliment increïble. Elogiem els investigadors de tot el món que s’han reunit per avaluar sistemàticament les teràpies experimentals. Però múltiples assajos petits amb diferents mètodes poden no donar-nos la clara i forta evidència que necessitem sobre quins tractaments ajuden a salvar vides», ha justificat Tedros sobre la pertinença d’aquest estudi.

Contagi i immunitat

Notícies relacionades

L’organització també ha advertit que permetre que el coronavirus circuli perquè una gran part de la població s’encomani i aconsegueixi la immunitat, com s’ha suggerit en països com el Regne Unit, «no és una opció» ni una «bona idea».

«És un virus nou i hem d’aprendre coses sobre ell. ¿Causa immunitat? ¿O és com la grip, que canvia cada any, i cal seguir-lo? No sabem prou encara i ara mateix és adequat un paquet integral de mesures molt bàsiques de salut pública. Més endavant pot ser que tinguem més informació», ha dit la coordinadora d’Emergències de la Regió Europea de l’OMS, Dorit Nitzan.

Temes:

OMS Coronavirus