CRIDA AL CIVISME

Coronavirus: La Comunitat de Madrid insta els ciutadans a no aglomerar-se

Denuncien l'afluència de madrilenys a la serra i Almeida tanca parcs i jardins perquè la gent no hi vagi

La Policia Nacional ha hagut d'acudir a un súper de Vila de Vallecas per l'actitud violenta de diversos clients

madrid-agentesforstales

madrid-agentesforstales

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les restriccions generades per l’estat d’alarma a causa del coronavirus, accentuades a Madrid pel tancament de comerços (excepte els d’alimentació i primera necessitat), han provocat al llarg d’aquest matí algunes tensions a supermercats de la capital. La Comunitat de Madrid, a través de l’Agència de Seguretat i Emergències Madrid 112, ha cridat a la calma, alhora que ha exhortat els ciutadans a abandonar les àrees recreatives de la serra per evitar els contagis. Mentrestant, l’alcalde la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha anunciat que es tancaran parcs i jardins a partir de les 16.00 hores d’avui per impedir les aglomeracions.

 

Aquest dissabte agents de la Policia Nacional han hagut d’acudir a un supermercat del districte madrileny de Villa de Vallecas per l’actitud violenta de diversos clients que colpejaven els vidres per apressar els empleats de l’establiment a obrir. A primera hora del matí centenars de persones s’aglomeraven davant dels supermercats de tots els districtes per aprovisionar-se de productes de primera necessitat en vista del temor que desapareguin de les prestatgeries en el transcurs de la jornada.

 

«En vista de les aglomeracions detectades avui a determinats supermercats, des de l’Agència de Seguretat i Emergències de la Comunitat de Madrid fem una crida als madrilenys perquè mantinguin les distàncies de prevenció i no es concentrin. També volem fer una crida a la calma de tots els madrilenys, perquè no hi ha un problema de subministraments bàsics a la comunitat», ha afirmat el director d’ASEM 112 a través del compte de Twitter de l’agència.

Un metre entre clients

Així mateix, l’Agència de Seguretat i Emergències Madrid 112 recomana als ciutadans extremar les mesures de prevenció, respectant la distància d’almenys un metre entre clients, i entre els consumidors i els treballadors, a fi d’evitar possibles contagis

També han reprovat l’actitud d’alguns madrilenys que avui s’han desplaçat a les àrees recreatives de la serra malgrat les recomanacions de quedar-se a casa. El tuit inclou un vídeo fet per agents forestals en què es veu una àrea recreativa de La Pedriza plena de cotxes. En els últims dies, hi ha hagut malestar per la sortida de molts madrilenys a la costa, igual que ha passat a Catalunya amb barcelonins que han anat cap a la Cerdanya.

 

Aquest dissabte la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, també ha insistit a afirmar que el proveïment està assegurat i ha instat a no aglomerar-se als supermercats a causa dels incidents després que aquest divendres es decretés l’estat d’emergència sanitària provocada per l’epidèmia del coronavirus.

A través del seu compte de Twitter, Villacís ha afirmat: «Madrid és una de les ciutats més ben preparades per a situacions crítiques». «Insistim, el proveïment està assegurat, el que no són segures són les aglomeracions», ha afirmat. A més, ha recalcat que Mercamadrid ha informat que manté l’activitat per garantir el proveïment d’aliments a la ciutadania.

Notícies relacionades

A Catalunya, els Mossos també han cridat a la calma: «Apel·lem a la responsabilitat de la ciutadania per evitar aglomeracions en establiments que poden provocar un problema d’ordre públic. El proveïment de productes està garantit. Feu les compres amb normalitat», han difós a través de Twitter.