Epidèmia de coronavirus

Turistes estrangers s'enfronten amb la policia de Benidorm pel tancament dels bars

Un grup de 200 visitants, molts d'ells ebris, han forçat una patrulla a demanar reforços

Tots els locals d'hostaleria han de tancar, segons ha disposat la Generalitat Valenciana

turistas-coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Agents de la Policia Local de Benidorm han tingutdos incidents amb grups de turistes estrangers, majoritàriament britànics, segons fonts policials, que es neguen que els agents de l’autoritat supervisin el tancament de bars decretat pel govern autonòmic valencià.

Els guàrdies urbans de la localitat alacantina tenen una jornada dura aquest dissabte. Hi ha milers de turistes als voltants de la platja de Llevant, omplint terrasses, bars i restaurants, i no sembla que els importi gaire l’epidèmia de coronavirus.

Policies locals, entre nombrosos turistes aquest dissabte a Benidorm. / J.D.

A l’avinguda d’Alcoi, i als carrers València i Bilbao de Benidorm els policies han tingut topades amb grups de turistes. En la més seriosa, al migdia, han arribat a ajuntar-se 200 visitants, segons les mateixes fonts, molts d’ells ebris, i una patrulla de dos agents que es veia desbordada ha hagut de reclamar reforços.

Una terrassa de Benidorm, plena de turistes. La foto està feta des de l’interior d’un cotxe policial. / F.A.P.L.B.

Notícies relacionades

Els policies miren de fer complir l’ordre de la Generalitat, que des d’ahir suposa el tancament de bars i restaurants en tot el País Valencià. Els empresaris locals han seguit l’ordre al peu de la lletra. La majoria dels bars que eludeixen la prohibició són d’amos o administradors estrangers, comenten les mateixes fonts. «Això és una baralla constant, acabem a pals amb ells», diu un agent, desesperat. 

Turistes a les terrasses de Benidorm aquest dissabte. / J.D.

La normativa valenciana en matèria de sanitària preveu el tancament de «les activitats públiques i privades de què, directament o indirectament, pugui derivar-se un risc per a la salut i seguretat de les persones».