PEL CONFINAMENT

Descendeix la contaminació atmosfèrica a la Comunitat de Madrid per la reducció del trànsit i activitat

A la capital, aquest divendres a les 13 hores la qualitat de l'aire era molt bona en 13 estacions de mesurament i bona a la resta

contaminacion-madrid

contaminacion-madrid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vertiginós descens del trànsit i de gran part de l’activitat diària a la regió a causa del confinament i el teletreball com a mesures per evitar la propagació del coronavirus ha provocat també una reducció dels índexs de contaminació atmosfèrica en tota la regió, segons dades proporcionades pel Consistori i la Comunitat de Madrid.

A la capital, aquest divendres a les 13 hores la qualitat de l’aire era molt bona en 13 estacions de mesurament i bona a la resta. Ahir la situació de pol·lució va ser, de mitjana, regular en tota la ciutat, excepte a la zona nord-oest, que va ser bona. No obstant, no es va superar el valor límit horari ni diari per a cap contaminant.

Notícies relacionades

El mes de febrer, en un context general de bones temperatures i anticicló com l’actual, la capital va tenir 17 dies amb índex de qualitat de l’aire regular, 10 dies dolent, 1 dia molt dolent (coincidint amb la calima) i només un dia bo, segons dades del servei de Qualitat de l’Aire de l’Ajuntament recopilades per Europa Press.

Per la seva part, a la resta de la Comunitat de Madrid, a les 17 hores d’aquest dilluns l’índex de qualitat de l’aire era en general bo en totes les estacions de mesurament, tret de la de Colmenar Viejo y Cotos, que era molt bo, i la d’Alcalá de Henares, que era regular. Ahir no es van superar els nivells de cap contaminant analitzat a la regió, segons dades de la Xarxa de Qualitat de l’Aire de l’Executiu autonòmic.