CRISI SANITÀRIA

Catalunya tanca bars, restaurants i discoteques pel coronavirus

El Govern aprova una resolució que, previsiblement, entrarà en vigència entre aquesta tarda i demà

Medita també tancar bars i restaurants, i no descarta confinar tota la població catalana

zentauroepp52773759 barcelona 13 03 2020 sociedad  seguimiento del tema del coro200314121622

zentauroepp52773759 barcelona 13 03 2020 sociedad seguimiento del tema del coro200314121622 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Catalunya ha ordenat el tancament de bars, restaurants i tots els espais comercials que no siguin de primera necessitat (és a dir, que no estiguin dedicats a la venda d’alimentació), així com pistes d’esquí, gimnasos i locals de lleure com discoteques per contenir la pandèmia de coronavirus, que, a Catalunya, ja ha causat prop de 350 contagis i ha deixat sis morts. Aquesta mesura entra en vigor a la mitjanit de divendres a dissabte, és a dir, a les 00.00 hores del 14 de març.

Notícies relacionades

«L’objectiu és que no es propagui el virus, per això cal limitar les relacions humanes», ha dit Buch, que ha recomanat a la població que eviti els desplaçaments, les quedades i les manifestacions aquest cap de setmana. «Tot el que sigui quedar-se a casa ens ajudarà a contenir la propagació», ha afegit.

Buch també s’ha referit al confinament de la ciutat d’Igualada i la Conca d’Òdena, una situació que ha descrit de «normalitat absoluta», malgrat ser una operació «que no s’havia fet mai abans». Durant la nit de dijous a divendres (quan va començar el confinament), ha especificat el conseller, es van produir «només petites incidències» i es van identificar 765 persones que van mirar de sortir del confinament porós de la Conca d’Òdena, fent factible la traçabilitat dels possibles casos.