Mesures de prevenció

Coronavirus: Princess Cruises suspèn els seus creuers dos mesos

És l'empresa del 'Diamond Princess', que va patir un brot amb més de 700 casos de la malaltia

zentauroepp52366654 yokohama  japan   february 19  a general view of the diamond200219205225

zentauroepp52366654 yokohama japan february 19 a general view of the diamond200219205225 / Takashi Aoyama

1
Es llegeix en minuts

L’empresa de creuers Princess Cruises, la segona més gran del món per facturació, va anunciar aquest dijous la suspensió durant 60 dies de tots els seus viatges en vista de l’expansió del coronavirus. L’empresa, que ha vist ja com la malaltia afectava dos dels seus creuers, paralitzarà els seus 18 barcos fins al 10 de maig, segons ha anunciat la seva presidenta, Jan Swartz.

«Amb aquesta acció decidida d’aturar voluntàriament les operacions dels nostres barcos la nostra intenció és donar confiança als nostres lleials clients, equips i accionistes sobre el nostre compromís amb la salut, la seguretat i el benestar de tots els que viatgen amb nosaltres, fan negocis amb nosaltres i dels països i comunitats que visitem», ha assenyalat Swartz.

Els creuers en curs i que tenien previst acabar en els pròxims cinc dies completaran els viatges amb normalitat, mentre que els que tenien més dies pendents s’escurçaran i desembarcaran els passatgers en un lloc «convenient», ha explicat l’empresa.

Als clients que tenien comprat un viatge durant les dates afectades per la suspensió, Princess Cruises els ofereix destinar aquests diners a un altre creuer de la seva elecció en el futur o els dona l’opció de sol·licitar un reemborsament en efectiu a través de la seva web, segons ha explicat Swartz en un vídeo divulgat a les xarxes socials de l’empresa.

Propietat del grup Carnival

Princess Cruises, amb seu a Califòrnia, és propietat del grup Carnival, les accions del qual a la Borsa de Nova York es desplomaven al voltant d’un 16 % mitja hora després de l’inici de les operacions.

Notícies relacionades

La companyia s’ha vist especialment afectada pel coronavirus, arran que un dels seus barcos, el ‘Diamond Princess’, patís un brot amb més de 700 casos de la malaltia i diversos morts, cosa que va obligar a posar-lo en quarantena en un port japonès fins que finalment els passatgers van ser evacuats.

En un altre vaixell, el ‘Gran Princess’, se’n van registrar també una vintena de casos, que van obligar la setmana passada a desembarcar els passatgers a Califòrnia per al seu trasllat a instal·lacions en què puguin continuar aïllats.