Espanya supera els 3.000 encomanats per coronavirus

El nombre de morts és de 84 persones, gairebé el doble que fa 24 hores, i les altes ascendeixen a 189 persones

La Comunitat de Madrid continua sent l'autonomia amb més afectats, el 46% del total

12 March 2020, Indonesia, South Tangerang: Medical team member checks body temperature amid the coronavirus outbreak. Photo: Donal Husni/ZUMA Wire/dpa / Donal Husni/ZUMA Wire/dpa (Donal Husni/ZUMA Wire/dpa)

12 March 2020, Indonesia, South Tangerang: Medical team member checks body temperature amid the coronavirus outbreak. Photo: Donal Husni/ZUMA Wire/dpa
09a49da2-9bac-45b2-9b13-966efc05bb32

/

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dijous 852 casos positius més per coronavirus, que ja ascendeixen a 3.004, mentre que els morts són 84, 34 més que aquest dimecres. Entre els infectats es troba Irene Montero, cosa que ha obligat a realitzar els test a tots els membres del Govern i als Reis.

Gairebé la meitat dels positius es localitzen a Madrid (1.388), la comunitat més afectada juntament amb el País Basc (346), Catalunya (260) i la Rioja (220). A Igualada (l’Anoia) s’ha detectat un focus a l’hospital d’Igualada amb 49 encomanats, dels quals 33 són professionals sanitaris, a més de tres ancians amb patologies prèvies que han mort.

La Comunitat Autònoma amb més afectats continua sent la de Madrid, amb el 46% del total. I també la que ha registrat més nombre de morts: 38 –que ja tenien patologies prèvies. En les últimes 24 hores, Madrid ha detectat 364 nous casos, el que suposa l’increment més elevat en els últims quatre dies, si bé el nombre d’afectats ha deixat de doblar-se, com va succeir a principis de setmana, cosa que va obligar a prendre les primeres mesures restrictives, entre les quals, el tancament dels centres educatius. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, ha advertit que la regió patirà el cap de setmana que ve «un repunt elevat» de persones infectades i per això s’estudien noves mesures i s’està ultimant un pla destinat a triplicar el nombre de llits d’UCI i hospitalàries als 102 hospitals madrilenys.

La següent autonomia en nombre d’afectats és el País Basc, amb 346 casos. Davant d’això, el departament de Salut ha decidit ampliar el cessament de l’activitat docent presencial a Biscaia i Guipúscoa, que fins ara només s’havia decretat a Àlaba. 

Extremadura, Ceuta i Melilla, a la cua

Notícies relacionades

Per darrere se situa Catalunya, amb 260 casos, segons les dades del Ministeri de Sanitat, que també ha decidit aquest dijous tancar tots els centres educatius des de dilluns. 

Les úniques regions que no tenen afectats són les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, mentre que Extremadura, amb 19 casos, és la que menys positius registra.