EFECTES DEL CORONAVIRUS

Els professors de Madrid hauran d'anar a les escoles per exercir la docència 'online'

La Comunitat, en principi, no mourà les dates d'exàmens, tampoc els d'accés a la universitat

zentauroepp52715351 madrid 10 03 2020   sociedad cierre de colegios   institutos200310133531

zentauroepp52715351 madrid 10 03 2020 sociedad cierre de colegios institutos200310133531 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda / Patricia Martín

La Comunitat de Madrid ha decidit que el personal docent tant d’escoles com d’instituts i universitat acudeixi als seus llocs de treball «de la manera habitual» perquè els alumnes puguin continuar la seva formació de manera ‘online’, gràcies a les plataformes digitals oficials o les pròpies de cada centre.

Si ahir la informació era del tancament amb pany i clau de les escoles, avui la nova ordre és obrir-les però només per al personal docent, d’administració i de serveis. En cas que aquests tinguin problemes de conciliació pel tancament escolar dels seus propis fills, la Comunitat demana als centres educatius la mateixa flexibilitat que a la resta d’empreses i que donin facilitats perquè els professors atenguin els seus alumnes gràcies al teletreball. Aquesta mesura no afectaria el personal docent d’escoles bressol –també tancades– i tampoc el d’infantil. Primària, ESO i batxillerat i universitat són els sectors afectats. Especial recalcament hauran de fer els mestres dels alumnes de 2n de batxillerat, que a final de curs realitzaran els exàmens d’accés a la universitat. Aquestes proves, en principi, no canviaran de data. 

Enrique Ossorio, conseller d’Educació, ha començat la seva compareixença pública demanant disculpes a tots els pares i mares pel tancament escolar, però ha assegurat que la mesura està decretada per les autoritats sanitàries per intentar frenar l’expansió del coronavirus. L’objectiu és evitar el moviment diari en tota la comunitat d’1.200.000 alumnes més els universitaris.

A la confusió que ha provocat entre els pares el tancament precipitat dels centres educatius a Madrid, a partir de demà i fins d’aquí a 15 dies, s’hi afegeix el desconcert entorn de si la suspensió per prevenir el contagi de coronavirus afecta també les classes en centres privats, com ara anglès, música, dansa, i les activitats esportives que es realitzen fora dels centres públics. Ossorio ha destacat que la Comunitat no té competències, però ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva d’aquest tipus d’acadèmies.

L’ordre publicada aquest dilluns per la Comunitat de Madrid assenyala que en l’àmbit docent es suspendrà de manera temporal «l’activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament, inclosos en l’article 3 de la Llei Orgànica 2/2006, del 3 de maig, d’Educació».

Notícies relacionades

Partint d’aquesta ordre, alguns centres privats, com ara Kids&Us, una coneguda acadèmia d’anglès, estan comunicant als pares que se suspenen les classes fins al 25 de març, però altres acadèmies, clubs, centres privats, etc. no han comunicat res encara als progenitors. I en d’altres s’han suspès unes activitats, però, d’altres, no. 

D’altra banda, alguns centres on les activitats són en obert s’han posat en contacte amb els seus clients per oferir-los la possibilitat de cuidar els escolars si no tenen amb qui deixar-los a casa.