crisi sanitària

Madrid desinfectarà diàriament tots els vehicles de transport de viatgers

La mesura s'aplicarà a trens, metro i autobusos

El Govern regional recomana extremar la cura higienicosanitària

metro-madrid

metro-madrid

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid realitzarà, com a mesura preventiva davant la incidència del coronavirus, la «desinfecció diària» dels vehicles destinats al transport regular de viatgers. Així ho recull la resolució de la Conselleria de Sanitat sobre l’adopció de diverses mesures preventives i recomanacions de salut pública davant l’evolució del Covid-19 a la regió.

Aquest dilluns, l’Executiu autonòmic va detallar que esperarà a avaluar com afecta a la mobilitat a la regió el cessament de l’activitat educativa per analitzar si és necessari «prendre altres decisions» i establir alguna restricció en matèria transports, mesura que descarta «de moment». 

Segons va explicar el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, no s’ha aplicat cap limitació en aquest sentit. Així, va explicar que el que recomana el Govern regional a l’hora de viatjar en transport públic és extremar la cura higienicosanitària. L’Executiu autonòmic va plantejar el cessament educatiu a partir d’aquest dimecres i un reforç sanitari per fer front al coronavirus a Madrid.

Classes ‘online’

«En l’àmbit docent: La suspensió temporal de l’activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament, inclosos en l’article 3 de la Llei Orgànica d’Educació. Durant el període de suspensió, es recomana continuar les activitats educatives a través de les modalitats a distància i ‘online’», detalla el document publicat en el BOCM.

En l’àmbit laboral, s’estipula la promoció per part de les empreses perquè es realitzi l’activitat laboral mitjançant el sistema de teletreball, unit a l’elaboració i actualització, en el seu cas, de «plans de continuïtat» d’activitat de l’empresa en què es prevegin les actuacions que s’han de dur a terme davant la situació originada pel coronavirus.

Al seu torn, s’aconsella el foment per part de les empreses de la flexibilitat horària torns esglaonats i les reunions per videoconferència. La Comunitat de Madrid pauta que «totes les persones que iniciïn símptomes respiratoris o febre hauran de romandre al seu domicili i evitar acudir al lloc de treball i a centres sanitaris sempre que la seva condició clínica els ho permeti».

Mesures preventives 

Notícies relacionades

Les persones grans o que pateixin malalties cròniques o pluripatològiques o amb estats d’immunosupressió congènita o adquirida hauran «d’evitar abandonar la seva llar o residència» tret de per casos d’estricta necessitat i, en qualsevol cas, hauran d’evitar llocs freqüentats on «no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys un metre».

A tot això s’hi suma el foment de l’atenció domiciliària a la gent gran i evitar els viatges que no siguin estrictament necessaris. Les mesures i recomanacions preventives previstes en aquesta ordre tindran una vigència de 15 dies naturals, sense perjudici de les pròrrogues que s’acordin de manera successiva.