EN UNA ESCOLA DE CATALUNYA

Denuncien un cas de discriminació a una parella de mares lesbianes

La psicopedagoga de l'escola del seu fill els va dir que «no era normal» que no tingués un pare després d'insistir a saber «qui era»

zentauroepp3145091 barcelona 2 07 2005 sociedad manifestacion de gays y lesbian180621151248

zentauroepp3145091 barcelona 2 07 2005 sociedad manifestacion de gays y lesbian180621151248 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha denunciat un cas de discriminació lesbòfoba a un matrimoni de mares lesbianes, després que la psicopedagoga de l’escola del seu fill els digués que «no era normal» que no tingués un pare, després d’insistir a conèixer «qui era el pare» del nen.

La família ha explicat la situació a Twitter, on han narrat la conversa que van tenir amb la psicopedagoga, que va insistir en què «un pare sí que té», fet que va obligar les mares a aclarir que «no hi havia pare, sinó un donant de semen», després de la qual cosa la psicopedagoga va respondre «ja, bé, és que no és normal».

«El pitjor de tot és que aquesta senyora ha d’avaluar i fer seguiment del nostre fill i una de les seves preguntes ha sigut ‘hi ha negació de la figura paterna’, com si el nen tingués un problema», han lamentat les mares.

Anonimat preservat

La família, mares de tres fills, ha preferit mantenir el seu anonimat i no revelar en quin municipi de Catalunya es troba l’escola on han succeït els fets, ha explicat a Efe el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, que ja s’ha posat en contacte amb la família per posar-se a la seva disposició i donar-li suport.

Notícies relacionades

Rodríguez ha criticat que «es continuïn fent aquest tipus de preguntes que discriminen i estigmatitzen, i que es qüestionés la normalitat d’una família amb dues mares, perquè normal és tenir dues mares, dos pares o només una mare o un pare».

Per això, el president de l’OCH ha anunciat que reclamaran a la Direcció General d’Igualtat i al departament d’Educació de la Generalitat «informació i operatius a les escoles catalanes perquè es tingui en compte la diversitat familiar i evitar situacions com la d’aquest cas de lesbofòbia».