Una professora de Girona, entre els nous sis casos de coronavirus a Catalunya

L'afectada, que imparteix classes a la Facultat de Turisme, va tenir contacte amb un altre infectat

S'eleven a 24 el nombre total de pacients afectats pel Covid-19 en aquesta comunitat

zentauroepp52501671 barcelona 26 02 2020 tema sobre coronavirus en barcelona pac200227211153

zentauroepp52501671 barcelona 26 02 2020 tema sobre coronavirus en barcelona pac200227211153 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El departament de Salut de la Generalitat ha confirmat aquest dimecres sis nous casos de coronavirus a Catalunya, amb els quals s’eleven a 24 el nombre total de pacients afectats pel Covid-19  en aquesta comunitat. En tots els casos, els serveis mèdics tenen localitzat l’origen del contagi. Entre aquests nous casos figura una dona de 53 anys, professora a Girona. Concretament, és professora de la Facultat de Turisme, segons ha confirmat la Universitat de Girona

Els altres cinc casos són una dona de 23 anys de Barcelona que va estar de vacances a Milà; un home de 47 anys de Manresa (Barcelona) i que s’ha infectat per contacte d’un cas positiu de València, i un home de 52 anys de Girona. També un home de 39 anys que viu a Barcelona i va viatjar a Bèrgam i Milà, i un altre home de 40 anys de Barcelona que va viatjar a Milà.  Els dos casos de Girona són contactes de casos confirmats prèviament.

A alguns d’aquests pacients se’ls està atenent a casa seva i a altres en centres sanitaris, en un nombre que no s’ha concretat en cada cas. 

Desinfecció a la Universitat de Girona

A la Universitat de Girona, on treballa una afectada, s’ha procedit a fer una neteja «sistemàtica» de tots els espais on els últims dies ha estat la professora. El centre segueix així les recomanacions de Sanitat per augmentar «el grau de desinfecció» i evitar nous contagis.

Feia dos dies que la professora només anava al seu despatx perquè no es trobava bé. Per això la neteja se centra en aquesta sala de la Facultat d’Educació i Turisme del campus del Barri Vell de Girona.  La universitat ha demanat a tota la comunitat que segueixin les «mesures preventives higièniques» per evitar contagis, entre aquestes, rentar-se bé les mans de forma periòdica.  

Més de 400 persones aïllades

Notícies relacionades

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha xifrat en 410 les persones «identificades, aïllades i en seguiment» per haver mantingut contacte amb afectats de coronavirus. Tots ells estan lleus o sense símptomes.

Vergés ha donat aquestes xifres en la sessió de control al Govern al Parlament en resposta a una pregunta del diputat de Ciutadans Jorge Soler.