el covid-19

L'OMS reconeix que el coronavirus «no és la grip», però assegura que es pot aturar l'epidèmia

La principal preocupació que tenen les autoritats sanitàries a nivell mundial són els brots a Corea del Sud, Itàlia, l'Iran i el Japó

zentauroepp52590300 coronavirus200302092415

zentauroepp52590300 coronavirus200302092415 / MANAN VATSYAYANA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha reconegut que el nou coronavirus, batejat amb el nom de Covid-19, «no és la grip», si bé ha assegurat que amb mesures correctes l’epidèmia es pot aturar.

La setmana passada, l’organisme de les Nacions Unides va elevar «a molt alt» el risc de contagi del nou coronavirus, el nombre de casos a la Xina del qual està començant a descendir, detectant-se en les últimes 24 hores nou vegades més casos fora del país asiàtic que dins.

En aquest sentit, Tedros ha recordat que la principal preocupació que tenen les autoritats sanitàries a nivell mundial són els brots del nou coronavirus que estan ocorrent a Corea del Sud, Itàlia, l’Iran i el Japó. «La República de Corea ara ha reportat més de 4.200 casos de coronavirus 22 morts, el que significa que en té més de la meitat de tots els casos fora de la Xina. No obstant, els casos en aquesta regió semblen provenir principalment dels cinc grups que sospitem que han pogut provocar el brot», ha dit. [Seguiu tota l’actualitat sobre el coronavirus | Últimes notícies en DIRECTE]

Unes dades que el director general de l’OMS ha considerat d’«importants», perquè indiquen que les mesures de contenció del virus estan «funcionant» i que, per tant, l’epidèmia pot ser continguda. No obstant, ha reconegut que estem davant d’un «terreny desconegut» ja que «mai abans» s’havia vist que un patogen respiratori que sigui capaç de realitzar una transmissió comunitària.

Notícies relacionades

«La contenció del nou coronavirus és factible i ha de continuar sent la màxima prioritat per a tots els països. Amb mesures primerenques i agressives es pot tenir la transmissió i salvar vides», ha recalcat Tedros, per avisar que l’OMS no «dubtarà» a anomenar aquesta situació com una «pandèmia», si l’evidència científica així ho suggereix.

Finalment, Tedros ha assegurat que l’organisme continua prestant orientació, «basada en l’evidència», als països i a les persones per avaluar el risc de cadascun, així com per ajudar a prendre les decisions més correctes en cada cas, ja que «no existeix un enfocament únic per a tothom». 

Temes:

OMS Coronavirus