EN UN COTXE

A la presó per violar i gravar una dona al sortir d'una discoteca de Barcelona

Els tres sospitosos van captar amb el seu telèfon l'agressió i les imatges mostren que la víctima estava semiinconscient

Els Mossos investiguen les càmeres de la discoteca on els agressors, segons la noia, es van acostar per oferir-li una beguda

zentauroepp49585284 recurso -200213194857

zentauroepp49585284 recurso -200213194857 / ANGEL GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van arrestar tres homes per agredir sexualment una dona a Barcelona aquest dissabte i gravar-ho amb el seu telèfon mòbil, segons fonts policials. Aquest dilluns tots tres han passat a disposició del jutjat número 11 que ha decretat el seu ingrés a la presó provisional sense fiança. 

Els fets van passar la matinada del 29 de febrer a l’interior d’un cotxe, aparcat davant una discoteca del carrer Casanova de la capital catalana. Els tres arrestats, de 33, 32 i 28 anys, de nacionalitats hondurenya, equatoriana i espanyola, presumptament van agredir sexualment la víctima, que, posteriorment, va ser atesa en un centre hospitalari. 

Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, el primer avís del que estava passant al vehicle estacionat el va donar una dona, que va avisar una patrulla dels Mossos d’Esquadra cap a les sis del matí. Va reclamar la seva atenció perquè havia vist tres homes tancats en un cotxe amb una dona a qui li estaven fent fotos amb el telèfon mòbil. Quan els dos agents s’hi van acostar, dos dels homes van sortir del cotxe. Els policies els van demanar que s’aturessin. Al sortir al vehicle, van veure que la dona estava nua de cintura cap avall i que el tercer home –el que seguia a dins del turisme– tenia la bragueta descordada. 

Un altre ciutadà es va acostar per informar els agents que havia vist que tots tres havien mantingut sexe per torns amb la dona i que d’aquest cotxe havien sortit flaixos que, possiblement, es devien a fotografies o vídeos que haurien captat amb el seu telèfon. Un dels sospitosos va explicar llavors als dos policies que havien mantingut relacions sexuals amb la dona, però que eren consentides. Va afegir que disposava de fotografies i vídeos al seu telèfon i que podia mostrar-los perquè no tenia res a amagar. A les imatges que van veure els policies, no obstant, el que s’apreciava era que la dona estava semiinconscient mentre els tres homes la violaven. Els dos agents van avisar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i van arrestar els tres sospitosos, que, a més, havien sostret el mòbil de la dona.  

La víctima va ser traslladada a l’Hospital Clínic, on es va activar el protocol vigent per a agressions sexuals, i va manifestar la voluntat de denunciar els fets perquè va negar que es tractessin de relacions consentides tal com havien declarat els sospitosos. Segons el seu relat, un d’ells es va acostar a parlar amb ella a l’interior de la discoteca llatina ubicada molt a prop del cotxe on van succeir els fets i li va oferir una beguda. La va acceptar, però ja no recorda res més. Els Mossos investiguen si es tracta d’un cas de submissió química. 

Notícies relacionades

Els investigadors van inspeccionar l’interior del cotxe a la recerca de proves hores després de l’agressió. També han sol·licitat les gravacions de les càmeres de seguretat de la discoteca, on potser hagi quedat registrat l’instant en què un dels sospitosos s’acosta i la convida a una beguda. 

Aquest dilluns tots tres han passat a disposició judicial i el jutge ha ordenat que ingressin a la presó sense fiança per una agressió sexual en grup a víctima especialment vulnerable –es trobava semiinconscient– i delicte de revelació de secrets –la van gravar amb el telèfon sense el seu consentiment–.