El virus a l'Amèrica Llatina

El Brasil encén llum d'alerta davant de possible cas de coronavirus

El pacient va estar a la Llombardia, al nord d'Itàlia, i es troba a l'espera d'una nova anàlisi per a la confirmació definitiva del contagi

A Xile hi ha 260 persones sota aïllament mentre que a l'Argentina una parella es troba en quarantena després de retornar d'un creuer per la Xina

Médicos militares reciben a un paciente para ser atendido en un hospital en China, a 1 de febrero de 2020.

Médicos militares reciben a un paciente para ser atendido en un hospital en China, a 1 de febrero de 2020. / Agencia Xinhua (Agencia Xinhua)

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Les autoritats sanitàries del Brasil van informar que s’ha detectat el que seria el primer cas de coronavirus en el gegant sud-americà. El pacient, de 61 anys, havia estat els passats 9 i 21 de febrer a la Llombardia, al nord d’Itàlia, país on s’han registrat 11 morts i prop de 320 infectats. Els resultats coneguts dimarts a la nit han sigut considerats «preliminars». Segons es va informar, el ciutadà brasiler serà sotmès a una contraprova aquest dimecres per confirmar definitivament si ha contret el virus. De moment, el potencial cas és tractat sota estrictes condicions a l’hospital Albert Einstein de la ciutat de São Paulo.

Segons fonts de l’hospital, un dels instituts mèdics més prestigiosos del país, el pacient ha presentat alguns símptomes característics del Covid-19 com febre, tos, dolors al coll i picor a la pell. De moment no corre riscos.

Les autoritats sanitàries brasileres han investigat 154 casos sospitosos, però 51 van ser descartats i 102 més van ser classificats com a «exclosos» per no encaixar en la definició de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per al coronavirus. El cas sota investigació és d’una brasilera de 21 anys que resideix a la Xina i es troba actualment a Rio de Janeiro.

LA SITUACIÓ A XILE I L’ARGENTINA

Notícies relacionades

El ministeri de Salut xilè va consignar que 260 persones es troben sota aïllament domiciliari en aquest país. «Són a casa seva i no podran sortir durant els 14 dies», va informar el ministre Jaime Mañalich. Entre ells hi ha una parella xilena que viatjava en el creuer ‘Diamond Princess’, que va complir una quarantena de 14 dies a Yokohama. 

Un matrimoni argentí que acaba de tornar d’un creuer per les costes xineses ha sigut aïllat a la ciutat de Buenos Aires de La Plata.