COVID-19

¿Amb quins infectats és més perillós el coronavirus?

L'OMS aconsella a tota la població mundial que prengui mesures per protegir-se del virus, per exemple, seguint una bona higiene de les mans i una bona higiene respiratòria

zentauroepp52480563 grafcva2347  valencia  25 02 2020   viajeros procedentes de 200225185159

zentauroepp52480563 grafcva2347 valencia 25 02 2020 viajeros procedentes de 200225185159 / BIEL ALINO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus Covid-19 no té, de moment, un tractament específic. No obstant, les persones infectades amb el virus han de rebre l’atenció adequada per alleujar i tractar els símptomes, i les persones amb malalties greus han de rebre atenció de recolzament optimitzada. Alguns tractaments específics estan sota investigació i seran provats a través d’assajos clínics.

El nou virus afecta més les persones grans que tenen patologies greus de base i no tant criatures i dones embarassades. Així ho han indicat el secretari de Salut Pública de la Generalitat, el doctor Joan Guix, i la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, la doctora Assumpta Ricard, en roda de premsa a Barcelona, convocada per informar del primer cas positiu de coronavirus a Catalunya.

«El focus principal no són els nens ni les embarassades; se centra en persones grans i amb malalties prèvies», ha advertit Guix.

Per tant, les persones grans i les persones amb afeccions mèdiques preexistents (com ara asma, diabetis, malalties cardíaques) semblen ser més vulnerables a emmalaltir greument amb el virus.

Prendre mesures

Notícies relacionades

No obstant, el nou coronavirus pot infectar persones de totes les edats, de manera que l’OMS aconsella a tota la població mundial que prengui mesures per protegir-se del virus, per exemple, seguint una bona higiene de les mans i una bona higiene respiratòria.

«La mascareta no té sentit si la persona no està malalta», ha dit Guix, que ha reiterat que les mesures d’higiene que han de prendre són «les habituals de la grip estacional: utilitzar mocadors de paper d’un sol ús, rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó i tossir o esternudar no a la mà, sinó a l’avantbraç».

Temes:

Coronavirus