Ensurt al polígon

Activada l'alerta química per una pudor al costat de la petroquímica de Tarragona

Confinats durant mitja hora alumnes de Constantí al sospitar que es podia tractar d'una fuga de gas tòxic

Finalment, la forta pudor ha sigut a causa d'un augment dels nivells de sulfhídric de la refineria de Repsol

ern0awhxyayuxuu car 1200

ern0awhxyayuxuu car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ensurt al polígon químic de Tarragona. Els alumnes d’una escola de Constantí (Tarragonès) han sigut confinats durant mitja hora per precaució davant de la forta olor que ha provocat un romanent d’àcid sulfhídric en una refineria de la zona. La mesura, ja aixecada, s’ha pres quan Protecció Civil ha activat el Plaseqcat per una presumpta fuita de gas fosgen, altament tòxic, tot i que després s’ha comprovat que es tractava d’una punta d’emissió sulfhídric i benzè.

Repsol ha informat que a la seva refineria de la Pobla de Mafumet s’ha produït un augment dels nivells de sulfhídric en una operació habitual de purga d’aigua d’un tanc de cru. S’ha corregit immediatament i la situació s’ha normalitzat. L’empresa ha assenyalat que en tot moment els valors del compost no han suposat risc per a població.

Notícies relacionades

Protecció Civil ha confirmat posteriorment que les concentracions d’aquest producte no són tòxiques, segons els mesuraments d’especialistes de Medi Ambient, si bé el romanent ha provocat una forta pudor.

Diversos veïns han alertat d’aquesta olor al telèfon d’emergències 112 i, arran d’això, Protecció Civil ha activat l’alerta química (Plaseqcat) i ha recomanat el confinament preventiu, que s’ha prolongat amb prou feines mitja hora, en una escola de Constantí. 

Temes:

Petroquímica