EPIDÈMIA GLOBAL

Almenys 40 nord-americans donen positiu per coronavirus en el creuer del Japó

Els passatgers dels EUA sans volaran aquest dilluns rumb a bases militars del seu país on hauran de passar una altra quarantena

El director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies qualifica el barco de «punt calent» per l'alt grau de transmissibilitat del virus

yohohama

yohohama / KAZUHIRO NOGI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 40 nord-americans han donat positiu per coronavirus en el creuer ‘Diamond Princess’ que està en quarantena al port de Yokohama (Japó) i no seran evacuats amb la resta dels seus compatriotes sans, segons ha informat aquest diumenge el director de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels EUA, Anthony Fauci.

Fauci, que ha qualificat el barco de «punt calent» del virus, ha declarat a la cadena CBS News que aquests ciutadans, que segueixen a bord, s’han infectat. «No van enlloc. Estaran en hospitals del Japó», ha dit.

Millor sort han tingut els nord-americans que estaven a bord del creuer i que no han desenvolupat el virus. Han desembarcat i han pujat a uns autobusos que els traslladaran a l’aeroport de Haneda, a Tòquio, per agafar vols xàrter de tornada a casa, dins el pla d’evacuació dissenyat pel Govern nord-americà. 

El barco, un «punt calent»

Fauci ha assegurat que tots seran sotmesos a un examen de salut abans de pujar a l’avió. Si durant el vol, previst per aquest dilluns, desenvolupen símptomes, seran «separats» de la resta del passatge. A l’arribar als Estats Units, tots els viatgers estaran subjectes a una altra quarantena durant 14 dies que hauran de complir en bases militars.

«La raó d’això és que el grau de transmissibilitat en aquest creuer és essencialment similar a estar en un punt calent», ha argumentat Fauci, per a qui si bé l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no ha considerat el coronavirus una pandèmia global, «està a punt que això passi raonablement aviat si no és que la contenció tingui més èxit que fins ara».

355 infectats al barco

Notícies relacionades

Les autoritats japoneses havien anunciat aquest diumenge la detecció de 70 nous contagis del Covid-19 en el creuer, mentre els Estats Units i altres països preparaven l’evacuació dels ciutadans que hi ha a bord.

Els nous casos fan pujar fins a 355 el total d’infeccions confirmades a bord del ‘Diamond Princess’, segons les autoritats japoneses, que han explicat que fins ara s’ha fet el test del nou coronavirus a 1.219 persones entre les 3.700 que hi havia a bord quan es va decretar la quarantena, el 3 de febrer passat.