38 casos confirmats

Hong Kong busca dos fugits de la quarantena forçosa pel coronavirus

El 90% dels residents, 1.193 persones, estan confinades

52231982 60

52231982 60 / Vincent Yu (AP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia de Hong Kong busca dues persones que, aparentment, s’han escapat de les seves quarantenes obligatòries durant 14 dies, introduïdes fa dos dies pel Govern local per intentar dissuadir les arribades de visitants procedents de la Xina continental i evitar la propagació del coronavirus. Les autoritats sanitàries de la ciutat van explicar que la policia pretenia emetre ordres d’arrest per a aquestes dues persones. [Segueixi les últimes notícies sobre el coronavirus, en directe].

El confinament va entrar en vigor dissabte

Les seves identitats o nacionalitats no s’han difós, però el que se sap d’aquestes persones és que no van poder ser contactades per les autoritats quan se suposava que havien d’estar tancades per complir amb la quarantena obligatòria, mesura que va entrar en vigor dissabte.

La iniciativa busca contenir la propagació del coronavirus i obliga tots aquells que arriben a Hong Kong des de la Xina continental a sotmetre’s a dues setmanes d’aïllament a les seves pròpies cases, en hotels o als centres de quarantena del Govern.

Presó i multes

Els que incompleixin aquesta nova norma s’enfrontaran a penes màximes de sis mesos de presó i multes de 25.000 dòlars de Hong Kong (3.220 dòlars, 2.940 euros).

La secretària d’Alimentació i Sanitat de la ciutat, Sophia Chan, va indicar que des de dissabte s’ha ordenat a 1.193 persones –gairebé el 90% de les quals residents en Hong Kong– que passin la quarantena.

No obstant, d’aquestes més de mil persones, es va detectar que nou van sortir dels llocs on havien de quedar-se: set d’ells van ser amonestats, però els altres dos no van poder ser localitzats.

La mesura, l’última solució aportada pel Govern per lluitar contra el coronavirus de Wuhan, ha rebut crítiques a Hong Kong, on alguns asseguren que serà inefectiva per les dificultats que suposarà mantenir controlades les persones en quarantena.

Els més crítics amb l’Executiu local han reclamat el tancament complet de les fronteres amb la Xina continental, al considerar insuficient la clausura temporal de deu dels tretze punts fronterers.

No obstant, el sotssecretari d’Alimentació i Sanitat, Daniel Cheng, va afirmar que la quarantena obligatòria «no és un fracàs» només perquè dues persones hagin pogut burlar la vigilància.

38 casos de contagi

Notícies relacionades

Fins avui, a Hong Kong s’han detectat un total de 38 casos confirmats del coronavirus, després que diumenge se n’afegissin deu més, incloent-hi nou persones d’una mateixa família que havien dinat juntes.

El total de casos confirmats a la Xina, segons les últimes dades oficials, supera els 40.000, mentre que el de morts se situa en 908.