després de detectar una toxina

Lidl alerta d'un pot d'orenga que pot provocar «afeccions hepàtiques»

La cadena de supermercats sol·licita la devolució de les unitats afectades

oregano-herbs-season-aromatic-herbs1

oregano-herbs-season-aromatic-herbs1

1
Es llegeix en minuts
Efe

La cadena de supermercats Lidl España ha emès aquest divendres una alerta dirigida als consumidors després de detectar que dos lots d’orenga molta de la marca Kania presentaven valors elevats d’una toxina.

En un comunicat publicat en la seva pàgina web, la companyia ha sol·licitat la devolució d’aquest producte a les seves botigues, presentat en petits pots de 7,5 grams.

Ha explicat que només estan afectades les unitats corresponents als lots LA91832 i LC91834, amb data consum de preferent fins al mes de juliol del 2022.

«Plantes no desitjades»

«En controls interns s’ha trobat un valor elevat d’alcaloides pirrolizidínics, uns components vegetals procedents de plantes no desitjades que creixen al costat dels cultius i que no s’han separat correctament durant la collita», han precisat.

Notícies relacionades

Una «ingesta prolongada» d’aquesta substància «pot provocar afeccions hepàtiques», d’acord amb Lidl, els responsables de la qual han informat que ja s’han retirat de la venda els lots afectats i que es reemborsarà el preu de compra als qui tornin el producte, fabricat pel seu proveïdor Weiand GmbH.

Segons l’Agència de Seguretat Alimentària (Aesan), els alcaloides de pirrolizidina són «toxines naturals» producte del metabolisme secundari de les plantes que s’originen com a mecanisme de defensa davant herbívors, i presenten «un perfil comú de toxicitat» que ha fet que les autoritats analitzessin en detall a partir de quines quantitats resulten perjudicials per a la salut. 

Temes:

Lidl