la víctima té 13 anys

Rescatada a Madrid una nena autista de Barcelona i detingut el seu agressor sexual

La mare de la menor va donar l'avís als Mossos, que van seguir el seu parador gràcies al geolocalitzador del mòbil de la nena

zentauroepp18059315 barcelona 20 01 2012 cronica a pie de calle inmigrantes  un 180213120916

zentauroepp18059315 barcelona 20 01 2012 cronica a pie de calle inmigrantes un 180213120916

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ciutadà peruà detingut dimecres a la nit a Madrid per haver-se endut una menor des de Barcelona havia captat la seva víctima entaulant prèviament una relació per internet, confirmen a EL PERIÓDICO fonts dels Mossos d’Esquadra.

Poc més de 24 hores ha durat la fuga –o segrest– de la nena barcelonina, de 13 anys, que pateix un trastorn de l’espectre autista. El que es va iniciar com una investigació per desaparició ha acabat amb una detenció per abusos sexuals. Una patrulla de la Policia Nacional va capturar l’adult, de 24 anys, dimecres a la nit a Moratalaz, barri perifèric de Madrid. En el moment de la detenció estaven junts.

La policia va poder determinar després de la detenció que la nena havia sigut víctima d’abusos. La menor va quedar sota custòdia en instal·lacions de refugi i l’adult ha passat la nit en dependències judicials a l’espera de passar a disposició juidicial. L’adult té part del seu entorn familiar a Moratalaz.

Tots dos havien desaparegut del barri de Gràcia de Barcelona dimarts a la nit. El periple es va iniciar a la porta d’un gimnàs barceloní i va acabar al punt madrileny de detenció gràcies al geolocalitzador del mòbil de la nena. A través seu la mare va saber, quan la seva filla va desaparèixer, que anaven camí de Madrid.

Notícies relacionades

Va ser a les 23.30 de dimarts quan la mare va acudir a una comissaria dels Mossos d’Esquadra a denunciar la desaparició de la nena. L’alarma va créixer entre els Mossos al saber que era autista. Després d’haver comprovat la destinació de la nena, van avisar la Policia Nacional.

Fonts de la Direcció Superior de Policia de Madrid confirmen que, com que el delicte s’ha comès a Madrid, el detingut passarà a disposició d’un jutge d’instrucció dels de Madrid.