Carta a Facebook

La mare de la nena amb autisme: "Per a les mestres, el pitjor càstig serà escoltar-se les gravacions"

"Quan deixes el teu fill en l'escola, esperes que sigui un lloc segur", ha escrit en el seu perfil de Facebook

1383b1c8-b06c-4440-93af-c9865f3978e1-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La mare de la nena de 7 anys amb autisme que ha denunciat quatre de les seves mestres autismeper vexacions, recolzant-se en una gravació obtinguda pels pares, ha assegurat que per a les docents denunciades “el pitjor càstig serà escoltar-se en les gravacions”.

“Quan deixes al teu fill a l’escola, esperes que sigui un lloc segur, on com a mínim el respectin”, relata la mare de la menor en una carta que ha publicat en el seu perfil personal de Facebook, en què diu que s’ha trobat amb aquest problema, i descriu a la seva filla com a “independent, simpàtica, afectuosa, riallera, que no viu al seu món, que parla el poc que de moment pot però que ho entén tot gairebé a la perfecció”.

Assegura que la nena li va fer entendre la situació “amb mirades”, unides al fet que “el pressentiment d’una mare mai falla”, i després de prendre la decisió de denunciar les mestres pot dir “orgullosa” que la seva filla “ha aconseguit mobilitzar un país a favor dels nens amb qualsevol mena de discapacitat”.

Canvi d’escola

Pel que fa a les professores, diu que el pitjor càstig per a elles serà “escoltar-se en les gravacions”, per afegir que “tot i això hi ha molts professionals amb una vocació veritable que mereixen aquests llocs”, i es felicita que la seva filla ara és “en una escola nova meravellosa de la qual mai surt amb la mà mossegada”, i on “és feliç. Ha fet un gir de 180 graus en tots els aspectes". 

La mare de la nena acaba la carta dient que els pares han tingut “molt de temps per no dormir, plorar, sentir-nos culpables, demanar perdó a la nostra filla i agafar forces per a l’únic que volem, lluitar perquè es faci Justícia.”

La nena estarà els pròxims dos anys en un centre d’educació especial, després que els pares prenguessin la determinació de canviar-la de centre per consell dels psiquiatres que l’atenen.

La querella

Segons es recull en la querella, la nena pateix un trastorn generalitzat del desenvolupament amb un trastorn de l’espectre autista (TEIA), un trastorn específic del llenguatge (TEL) i epilèpsia, i acudia al Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Cervantes de Dos Hermanas, en una aula específica per a nens amb problemes similars al seu.

Notícies relacionades

Els pares van apreciar que va patir dues crisis epilèptiques en poc temps i va desenvolupar conductes autolesives desconegudes fins llavors amb mossegades importants i habituals a les mans”, conducta que anava augmentant mentre anava a l’escola, i que es deixava d’evidenciar quan arribava el cap de setmana.

Malgrat que les professores van dir als pares que no havien notat res estrany en la menor, el passat 22 d’abril els pares van portar la nena a classe amb una gravadora a la motxilla, i en les sis hores de gravació, segons la denúncia, se senten crits de les docents amb frases com "aquesta nena té el cervell atrotinat”, "jo també sé donar cops”, "ja s’ha trastocat”, “renta’t les mans, fastigosa, que t’estic veient jugar amb els mocs” o “al manicomi de Miraflores hi havia aquest perfil en adults”.