Anar al contingut

SENSE EVIDÈNCIA CIENTÍFICA

Inhabilitada una pediatra que defensava la falsa relació entre vacunes i autisme

El Col·legi Oficial de Metges de Madrid imposa una una sanció disciplinària de 364 dies de suspensió professional

El Periódico

Inhabilitada una pediatra que defensava la falsa relació entre vacunes i autisme

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Madrid (Icomem) ha actuat contra una professional sanitària defensora de teories pseudocientífiques. Es tracta d’una neuropediatra que durant anys ha difós informacions falses sobre l’autisme en què vinculava aquest trastorn del neurodesenvolupament amb la vacunació. Alertada per la Confederació Autisme Espanya, l’organisme ha acordat una sanció de 364 dies de suspensió de l’exercici professional.

L’agost del 2018, la principal associació estatal de familiars i persones amb autisme va presentar davant de l’Icomem un ampli dossier informatiu en què es denunciaven les pràctiques de "divulgació de contingut i la promoció de productes sense evidència científica, la difusió del qual suposa un important perjudici per a les persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme (d’ara endavant, TEA) i les seves famílies". En aquest informe s’assenyalava directament la detecció de pràctiques inadequades per part d’una pediatra en actiu.

L’associació va denunciar que aquesta professional estava difonent "tesis completament inadequades sobre la vacunació i el seu efecte en l’origen del TEA, i la realització explícita de recomanacions sobre la no-vacunació de nens o nenes, persones amb autisme i embarassades". També "la divulgació de tesis no avalades i contràries a l’evidència sobre l’origen i les causes del TEA" i "la difusió de tractaments i intervencions mancades de total evidència i amb importants riscos per a la salut de les persones".