Guia amb consells

Coronavirus: El Mobile de Barcelona reforça les mesures preventives

L'organització posarà a disposició dels interessats guies de salut i de recomanacions higièniques als hotels i mitjans de transport de la ciutat

apreton de manos car 1200

apreton de manos car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La GSMA, organitzadora del Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona, considera «mínim» l’impacte del coronavirus sobre aquest esdeveniment fins ara, si bé ha redoblat les mesures preventives i aconsella fins i tot evitar les encaixades per saludar-se. 

[Seguiu aquí les últimes notícies del coronavirus].

En un comunicat fet públic ahir a la nit, la GSMA precisa que continua monitorant i avaluant el potencial impacte del coronavirus, però remarca que l’edició d’aquest any del Mobile continuarà «segons el planejat» a tots els recintes habilitats, com el de la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i que també es manté el Four Years From Now.

Malgrat les garanties que dona l’organització, LG Electronics ha decidit cancel·lar la seva exposició i participació en el Mobile World Congress (MWC), a fi d’eliminar «per complet» el risc d’exposar els seus empleats al coronavirus en viatges internacionals.

Per la seva part, la companyia xinesa ZTE ha cancel·lat una roda de premsa de presentació dels seus productes prevista durant l’esdeveniment, però ha garantit que manté la seva presència al Mobile, tot i que havia transcendit que la cancel·lava.

La GSMA recorda que ha implementat moltes mesures per ajudar a mitigar l’extensió del virus i que continua actualitzant el protocol amb noves mesures.

Neteja i desinfecció

En aquesta línia, precisa que continua reforçant les mesures de neteja i desinfecció en els punts de contacte més freqüents, com zones de restauració, lavabos, entrades i sortides del recinte, pantalles tàctils d’ús públic, entre d’altres.

La GSMA també recorda que s’augmentarà l’assistència mèdica in situ, que s’ha posat en marxa una campanya de conscienciació sobre les mesures a seguir i que el personal està format i entrenat sobre el protocol d’higiene i desinfecció.

L’organització del Mobile també posarà a disposició dels interessats guies de salut i de recomanacions higièniques als hotels i mitjans de transport de la ciutat, i assenyala que s’han donat els consells pertinents a les marques sobre com netejar i desinfectar els seus espais.

A més de totes aquestes mesures, en l’última setmana s’han instal·lat cartells que recorden als assistents diverses recomanacions d’higiene, s’ha establert un protocol de canvi de micròfon per als ponents i s’ha recomanat fins i tot als assistents que evitin les encaixades per saludar-se.

La GSMA remarca també que segueix els consells facilitats per les autoritats sanitàries tant nacionals com internacionals sobre el coronavirus.

Restriccions de viatge

Notícies relacionades

Els plans per evitar la propagació del virus inclouen el consell de respectar les restriccions de viatge establertes i arribar abans a Espanya per dur a terme una ‘autoquarantena’ si fos necessari, així com garantir l’accés a màscares.

En la presentació de l’esdeveniment, GSMA va xifrar en 110.000 els participants de tot el món esperats per a aquesta edició, una part dels quals procedeixen de la Xina, i va estimar en 492 milions d’euros l’impacte econòmic de la fira.