cita tecnològica

LG i ZTE cancel·len l'assistència al Mobile de Barcelona pel coronavirus

Les companyies opten per evitar els riscos que suposen els viatges internacionals en la situació actual

zentauroepp28836210 fira de barcelona191205123626

zentauroepp28836210 fira de barcelona191205123626

1
Es llegeix en minuts

El coronavirus provoca les primeres baixes al MWC, la fira de mòbils, que se celebrarà a Barcelona del 24 al 27 d’aquest mes. La coreana LG i la xinesa ZTE han anunciat que no aniran a la fira com a conseqüència de l’epidèmia  sorgida a la localitat xinesa de Wuhan i que s’ha expandit per altres països. 

En un comunicat oficial publicat pel fabricant sud-coreà LG, indiquen que «anteposant la seguretat i la salut dels seus empleats, socis i clients» han decidit cancel·lar la seva exposició i assistència al MWC d’aquest any a Barcelona. Prenen aquesta mesura cautelar a causa de la propagació del coronavirus a escala internacional, pel risc que poden suposar els viatges internacionals en aquesta situació.

Atès que LG Electronics no tindrà presència al MWC, l’empresa ha anunciat que faran esdeveniments separats on anunciar els productes que tenen preparats per a aquest 2020. Quan es faran aquestes presentacions, on i què s’anunciarà és una cosa que de moment no podem saber.

Notícies relacionades

Respecte a la resta de fabricants, no hi ha cap declaració oficial de què faran. Sony, Samsung, Huawei, Oppo, Xiaomi, Lenovo... En principi es compta amb la seva assistència per al Mobile World Congress 2020. 

Els organitzadors del certamen que se celebra a Fira de Barcelona, GSMA, van assegurar que el gran esdeveniment tecnològic es manté i que seguirà les recomanacions de seguretat de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i els governs xinès i espanyol, i reforçarà l’assistència mèdica amb personal addicional on se celebra el congrés de telefonia mòbil, als recintes de Montjuïc (el saló de les ‘start-ups’ 4YFN) i Gran Via de la Fira de Barcelona.