En 10 dies

Coronavirus: La Xina ja ha construït l'hospital i l'obre aquest dilluns

L'equipament és de mòduls prefabricats i té una capacitat de 1.000 llits

hospital / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hospital Huoshenshan de la ciutat xinesa de Wuhan, construït en només 10 dies per combatre el brot de coronavirus i que entrarà avui en funcionament, s’ha convertit en paradigma del «miracle xinès», alhora que a la millor eina propagandística de Pequín en la lluita contra la malaltia.

[Seguiu aquí les últimes notícies del coronavirus].

El centre hospitalari, compost de mòduls prefabricats i amb una capacitat de 1.000 llits, estarà operat per 1.400 metges militars, 950 d’ells procedents d’hospitals de l’Exèrcit d’Alliberament Popular i, els 450 restants, d’universitats de les diferents branques de les forces armades.

Amb ell s’espera descongestionar altres hospitals de Wuhan en la lluita contra el coronavirus, que ha deixat almenys 361 morts i 17.205 infectats diagnosticats a la Xina fins al moment, la majoria d’ells a la província de Hubei, on es va detectar el brot.

Les obres de Huoshenshan van començar el 23 de gener i aviat els mitjans estatals van difondre imatges de més d’un centenar de vehicles d’obra, sobretot, excavadores, treballant sense parar en una vasta superfície.

Houshenshan està ubicat al sud-oest de la ciutat, una zona que, assegura l’agència estatal de notícies Xinhua, compta amb els serveis necessaris per proveir l’hospital i els pacients.

El 2003 van tardar una setmana

El centre es va construir a semblança del pequinès de Xiaotangshan, al nord de la capital i aixecat en una setmana el 2003 per combatre la Síndrome Respiratòria Aguda i Greu (SARS, per les seves sigles en anglès).

A més, la premsa oficial preveu que aquesta setmana entri en funcionament l’altre «hospital exprés» començat dies després de Houshenshan, Leishenshan, amb 1.300 llits.

Tots dos provaran de contenir l’expansió del brot en el seu epicentre, la ciutat de Wuhan, que està en quarantena des del mateix dia 23 de gener en què es van iniciar les obres a Huoshenshan.

Fins aquest diumenge, la província de Hubei ha registrat 11.177 dels 17.205 infectats diagnosticats a tot Xina, així com 350 morts de les 361. D’entre els contagiats, els 1.701 es troben en estat greu o crític, mentre que 295 persones han superat amb èxit la malaltia i han sigut donades d’alta.

Notícies relacionades

La construcció a tota velocitat d’aquests centres hospitalaris és una peça clau en la propaganda oficial de cara a promocionar els seus esforços contra el virus a la Xina i a l’estranger.

De fet, fins i tot es van instal·lar càmeres que van retransmetre les 24 hores del dia l’evolució de les obres.

Temes:

Coronavirus