TEMPORAL 'GLORIA'

El Govern xifra en 71 milions els sinistres comptabilitzats pel temporal 'Gloria'

S'iniciarà el pagament, per part del Consorci d'Assegurances, el pròxim dia 7 de febrer

csm  nh 8441 9b2154244f

csm nh 8441 9b2154244f

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha informat aquest dimarts que el Consorci de Compensació d’Assegurances ha comptabilitzat més de 10.000 sinistres pels danys causats per la tempesta ‘Gloria’, que ascendeixen a 71 milions d’euros, dels quals espera pagar la major part en un termini de quatre mesos.

«El pagament, per part del Consorci d’Assegurances, s’iniciarà el pròxim dia 7 de febrer i estimem que en el termini de quatre mesos s’haurà abonat el 85 per cent de les incidències» de les quals ha tingut informació el mateix Consorci, ha dit la portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, a la roda de premsa posterior al Consell de ministres.

Són dades que el Ministeri de l’Interior ha traslladat avui al gabinet, segons Montero, que ha precisat que l’objectiu del Govern és que la resta de la valoració de danys es faci en «el menor termini possible» perquè els afectats puguin rebre els ajuts previstos en la llei en un temps raonable. I ha precisat que aquest és l’objectiu per a les mesures que s’adoptin per danys personals i materials, però també per a ajuts fiscals i laborals.

14 víctimes mortals

Montero ha recordat que la borrasca ‘Gloria’ ha provocat 14 víctimes mortals i 82 ferits, balanç al qual cal sumar dues persones desaparegudes.

La ministra ha destacat l’elevada preparació, tant tècnica com a professional, i la capacitat de resposta i de coordinació que té Espanya per donar resposta a emergències per fenòmens adversos com aquest temporal que ha afectat nombroses zones de la península que, ha recordat, ja va visitar el president, Pedro Sánchez.

Ha assegurat, així mateix, que el Govern està analitzant «de manera detallada i exhaustiva» els danys de la borrasca i està compromès a posar en marxa «amb la celeritat més gran possible» les mesures necessàries per restablir la normalitat als llocs afectats.

Notícies relacionades

La portaveu ha recordat que, durant el temporal, la Unitat Militar d’Emergències (UME) va mobilitzar a Terol i Castelló 355 efectius i 107 vehicles, i en les tasques d’ajuda i rescat hi van participar més de 1800 guàrdies civils i un nombre similar de policies, encara per quantificar.

També, a petició de la direcció general de la protecció civil de la Generalitat, s’ha activat el sistema Copernicus per a l’obtenció de mapes de valoració en diferents zones danyades, especialment per a la vigilància dels entorns dels rius Ter i Tordera a Girona.

Temes:

Temporals