activitats sostenibles

El Govern aprova aquest dimarts una declaració sobre l'emergència climàtica

L'Executiu es compromet a assolir la neutralitat climàtica sobre la base d'un sistema cent per cent renovable

teresa-ribera

teresa-ribera / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dimarts una declaració sobre l’emergència climàtica, segons han confirmat a Europa Press fonts governamentals.

Notícies relacionades

L’esborrany d’acord, a què té previst donar llum verda l’Executiu, es compromet en els primers cent dies a remetre al Parlament el projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, per assolir la neutralitat climàtica com a molt tard el 2050, sobre la base d’un sistema energètic cent per cent renovable, un parc de turismes i vehicles comercials no contaminants i un sistema agrari neutre en CO2.

Igualment, es compromet a definir el camí de descarbonització a llarg termini i presentar el segon Pla Nacional d’Adaptació, així com reforçar els mecanismes de participació a través de la posada en marxa d’una Assemblea Ciutadana del Canvi Climàtic. De la mateixa manera, l’Executiu es compromet a impulsar la transformació del model industrial i del sector serveis, de manera que afavoreixin la sostenibilitat de les activitats econòmiques i l’ocupació de qualitat.