manifestació

Mil persones demanen seguretat després de l'explosió química a Tarragona

Els veïns demanen que l'accident i la «lamentable gestió» no quedin impunes

manifestacio de los vecinos de bonavista para reclamar mas seguridad despues de la explosion de la planta iqoxe / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge més d’un miler de persones s’ha manifestat pel barri de Bonavista de Tarragona fins a arribar al camp de futbol de La Canonja per demanar més seguretat després de l’explosió a l’empresa Iqoxe, dimarts passat, que va ocasionar tres morts i set ferits.

Convocada per l’associació de veïns de Bonavista, els manifestants portaven una pancarta en què es podia llegir ‘Exigim seguretat. Volem respostes’i han reclamat que l’accident i la «lamentable» gestió de l’emergència no quedin impunes.

La presidenta de l’associació, Loli Gutiérrez, ha informat els periodistes que aquesta entitat presentarà una demanda col·lectiva contra l’empresa Iqoxe pels danys causats, especialment als blocs de vivendes dels carrers 1, 2 i 3 del barri.

Gutiérrez ha estimat en uns 200 els veïns afectats per les conseqüències de l’explosió a aquesta empresa.

Notícies relacionades

El barri de Bonavista és el que es troba més a prop de la factoria afectada per una gran explosió, a què van seguir una immensa flamarada i una forta tremolor, i que també van sentir a municipis pròxims, com Vila-seca i La Canonja.

En aquest accident han mort tres persones, una d’elles un veí que es trobava a casa seva, i set més han resultat ferides de diversa consideració, de les quals dues encara estan ingressades a la unitat de cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.