SENTÈNCIA AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Pena de presó i inhabilitació per a un futbolista per un atac racista

L'acusat va insultar un contrincant i després del partit va assetjar el cotxe on la víctima es va refugiar

Les dues germanes de l'afectat, que van intentar ajudar-lo, van resultar ferides pels cops i empentes

zentauroepp22013700 soc futbol200109191021

zentauroepp22013700 soc futbol200109191021

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’actitud racista en un camp de futbol no només comporta una sanció econòmica si procedeix, sinó que també pot acabar amb una sentència penal condemnatòria, com és el cas d’un jugador d’un equip de la Zona Franca de Barcelona que va menysprear i va insultar un contrincant i després va agredir dues germanes de la víctima, que van intentar ajudar-lo. La seva confessió i acceptació de les imputacions li ha permès una disminució de la condemna per un delicte d’odi i discriminació. L’Audiència de Barcelona li ha imposat sis mesos de presó, inhabilitació en l’àmbit esportiu i de lleure per un termini de sis anys i el desemborsament de quatre multes, així com el pagament d’una indemnització.

«Negre de merda, fill de puta, cap de fregall». Aquesta sèrie d’insults va dirigir l’acusat, que militava en un club de futbol de la Zona Franca, a un contrincant de l’equip de la Muntanyesa, durant un partit que es va celebrar el 5 de novembre del 2016 al camp de La Bàscula, al carrer del Foc de la capital catalana. La sentència dictada per la Secció Novena relata que l’imputat va increpar el jugador, que llavors tenia 17 anys, amb l’ànim de «danyar la dignitat i la integritat corporal aliena dels seus sentiments racistes».

Però els insults no es van quedar al camp. Van continuar fora. A l’acabar el partit, l’acusat, juntament amb 20 o 30 persones més d’identitat desconeguda i armat amb pedres i barres de ferro, va esperar que la víctima sortís del recinte «amb la voluntat d’agredir-lo». Dues germanes del noi es van adonar de la situació i van intentar defensar-lo. Van rebre cops i empentes, però van aconseguir amagar el noi dins d’un cotxe. El turisme va ser envoltat per la massa de gent que va començar a cridar: «O traieu el negre del cotxe o el rebento». L’acusat, segons la sentència, no només va participar en el setge, sinó que va tirar tres pedres que van causar desperfectes als vehicles de les dues germanes.

Danys i lesions

Notícies relacionades

Com a conseqüència de les agressions perpetrades per l’acusat i els seus «desconeguts» acompanyants, remarca el tribunal, les dues dones van patir danys i lesions. Una d’elles va haver de portar un collarí cervical i guardar repòs i l’altra va patir una dorsàlgia (dolor a l’esquena) i se li va prescriure medicació.

El tribunal, davant la conformitat de l’acusat i el seu reconeixement dels fets imputats i de les seves circumstàncies, ha procedit a dictar sentència de conformitat amb la qualificació del fiscal, que va modificar a l’inici del judici les seves conclusions. D’aquesta manera, els magistrats condemnen l’imputat per un delicte de discriminació per motius racistes en concurs amb un altre de menyscapte de la integritat moral, i també per un delicte continuat de dany, un altre de lleu de lesions i un últim de maltractament d’obra.

Dotze anys de presó per haver intentat matar un gai a Sitges

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat una sentència per la qual es condemnava un home a 12 anys de presó per haver intentat matar un gai que havia vist abans besant-se amb un amic a la porta d’un local de Sitges, l’1 d’octubre del 2017. Segons la resolució, quan el processat i altres persones que l’acompanyaven, entre ells un menor, van presenciar el petó, se’n van riure i se’n van burlar. Al cap d’unes hores, l’acusat i els seus col·legues es van tornar a van trobar la víctima a la platja i van repetir les seves burles. Fins i tot el van seguir fins a l’estació del tren, on el processat el va colpejar al cap amb una pedra de grans dimensions i el va trepitjar. Després, li va robar. La víctima va caure a la via, d’on va ser rescatat per dues persones. Dos minuts després va passar el tren.

Temes:

Racisme Futbol