CIUTAT MOLT PERILLOSA

Assassinat a trets un xef espanyol a la ciutat mexicana de Tijuana

Felipe Antonio Díaz Zamora va rebre tres trets per l'esquena i la policia descarta el robatori com a mòbil

El cuiner, de 43 anys i origen murcià, era especialista en paella i tapes

chef

chef

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El xef espanyol Felipe Antonio Díaz Zamora, de 43 anys, va ser assassinat de tres trets per l’esquena en un crim que pot tenir la seva motivació en qüestions personals, va informar el fiscal especial de delictes contra la vida, Enrique Javier Sánchez Serrano,

«Tenim una baixa probabilitat que es tracti d’un assalt, pot ser una cosa personal, però no considerem que sigui contra el seu gremi o una nacionalitat específica, per tractar-se d’una persona de nacionalitat espanyola», va declarar el fiscal.

Tres trets per l’esquena

El funcionari va detallar que Díaz Zamora va rebre tres trets per l’esquena que li van causar la mort immediatament. «No podem obrir gaire la informació i encara no tenim cap antecedent a causa que la investigació està iniciant», va agregar.

Va explicar que la víctima, pel que sembla, va ser assassinada per una persona de manera premeditada i va descartar el robatori com a possible mòbil.

El fiscal va relatar que el cos va ser localitzat la tarda de diumenge passat i ara per ara els pèrits analitzaran alguns vídeos que van obtenir a prop del lloc on van ocórrer els fets.

D’origen murcià

El cos del cuiner, que era especialista en paella i tapes i era de la província de Múrcia, va ser trobat a la colònia Colina de Solo.

El cos va ser trobat diumenge passat a la tarda, en un camí, entre una tanca de seguretat i un vehicle de tipus ‘pick up’, ajagut de cara amunt i amb tres ferides de bala, una al cap i dos a l’espina dorsal, tots disparats per l’esquena.

Cuiner solidari

El restaurant on treballava, Vámonos de Tapas, ha publicat en la seva pàgina de Facebook missatges de condolences. «Lamento informar-los de la terrible pèrdua del nostre gran xef, actor, cantant, ballador, gran amic, company i sobretot un bon marit i gran pare Felipe Díaz, que ens ha deixat una gran marca als nostres cors, ja que sempre tenia alguna cosa per dir, sempre ho resolia tot i mai es va quedar de braços plegats; va lluitar per seguir endavant i mai va deixar res a mitges».

Notícies relacionades

Com a cuiner havia participat en accions filantròpiques i el 2018, amb altres xefs, va participar en l’elaboració d’una paella per a 3.000 persones de la caravana migrant.

La ciutat de Tijuana, fronterera amb els Estats Units, és considerada com una de les ciutats més violentes a Mèxic i al món, fenomen que s’atribueix, en bona mesura, al tràfic de drogues i de persones per part de grups criminals.