en direcció a les Canàries

Una marroquina amb càncer escapa en pastera per intentar curar-se a Espanya

«No he trobat cap altra via que pujar als barcos de la mort, arriscar la meva vida durant diversos dies», explica Fatma Aboudrar

fatma

fatma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una dona marroquina que pateix càncer es va embarcar en una pastera, amb un nombre indeterminat d’emigrants clandestins, en direcció a les Canàries per intentar curar-se a Espanya. Fatma Aboudrar va publicar en el seu compte a Facebook la seva foto i un vídeo –que va ser recollit profusament pels mitjans marroquins–, que la mostra al costat d’altres emigrants a bord d’una pastera, que pel que sembla va sortir de les costes de l’Atlàntic.

«La vida continua malgrat les dures circumstàncies. No he trobat cap altra via que pujar als barcos de la mort, arriscar la meva vida durant diversos dies a la recerca de la salvació, d’una nova vida i un segon naixement», va explicar Aboudrar en un llarg comentari que va acompanyar el vídeo, que va publicar després d’haver arribat a Espanya.

Aboudrar, procedent d’Al-Aaiun (al Sàhara Occidental), va rebre en el seu compte molts comentaris de solidaritat i recolzament d’internautes.

«No volem morir»

El viatge d’Aboudrar coincideix amb una campanya llançada recentment a les xarxes socials al Marroc de persones malaltes de càncer i que no disposen de mitjans per curar-se. «No volem morir de càncer» ha sigut el lema d’aquesta campanya –que ha tingut una gran solidaritat social– en la qual els malalts denuncien la lentitud en l’atorgament de les cites als hospitals, reclamen millor atenció mèdica i la gratuïtat del tractament.

Notícies relacionades

Cada vegada més hi ha emigrants que surten en pasteres des de les costes marroquines de l’Atlàntic després que les autoritats van estrènyer el control sobre les costes del Mediterrani.

El Ministeri d’Interior va assenyalar en un informe presentat el novembre passat davant del Parlament que el 2019 el Marroc va avortar 64.798 intents d’emigració clandestina i ha desmantellat 154 xarxes de trànsit d’éssers humans.